Reklama

treska s kuskusem

Suroviny

3 filety z tresky nebo jiné ryby
250 g kuskusu
svazek řapíkatého celeru
1 zelené jablko
1 cibule
sůl a pepř
můžeme přidat tvrdý sýr na posypání
slunečnicový olej

Postup

Filety nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno a osmahneme ji na troše oleje. Přidáme na kousky nakrájený celer a „honíme“ po pánvi asi pět minut. Přidáme tresku. Osolíme a opepříme a mícháme dalších pět minut. Přidáme jablko nakrájené na kostičky. Promícháme.
Nasypeme suchý kuskus, znova promícháme a nalijeme asi 300 ml vody. Zakryjeme pokličkou a ztlumíme teplotu. Necháme jen velice lehce hřát, občas promícháme. Kuskus bude hotový asi za 10 minut.
Ihned podáváme, můžeme posypané nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje elly.