Lepek zatěžuje náš organismus

Označení lepek je odvozeno od slova „lepit“, a to je podle odborníků právě to, co lepek v našich střevech provádí. Střeva doslovně zalepí a ta pak nejsou schopna dostatečně trávit všechny živiny. Přichází zažívací potíže jako nadýmání, bolesti břicha, průjem nebo naopak také zácpa.

Lepek je hojně zastoupen ve všech typech pšenice, ječmene nebo žita, setkáváme se s ním tedy především v pečivu. Pro celiaky je jedinou terapií bezlepková dieta. Ta má však smysl i pro lidi, kteří mohou mít jen dílčí příznaky intolerance na lepek. Vesměs si pak pochvalují, že jim odezněly trávicí potíže a cítí více energie. Velmi oblíbená je mezi sportovci a jejím zastáncem je i nejlepší světový tenista Novak Djokovič. Nyní se ukázalo, že taková dieta není vždy nezbytně nutná, a to i díky českým vědcům!

Více informací na naalergie.cz

Čeští vědci se podíleli na vývoji preparátu pro lepší trávení lepku

V těchto měsících přichází do českých lékáren doplněk stravy LepekFit, který je vyvinut přímo pro osoby s intolerancí na lepek. Mechanismus účinku je překvapivě jednoduchý. LepekFit obsahuje enzymy, které dokáží štěpit lepek na jednotlivé oligopeptidy a aminokyseliny. Ty jsou pak pro člověka daleko lépe stravitelné než složitá bílkovina lepku. Doporučuje se užívat 1 tabletu bezprostředně před jídlem obsahujícím lepek, odstraní se tak nepříjemné příznaky spojené s intolerancí na lepek jako jsou právě obtěžující nadýmání, špatné trávení nebo dlouhodobý nedostatek energie.
 
Laktózová intolerance je celosvětový problém

Problémy s trávením mléčných produktů mají lidé na celém světě. Odhaduje se, že je to přes 60 % lidí. V případě ČR se trávicí problémy související s laktózovou intoleranci objevují u cca. 20 % populace. Nepříjemnými projevy laktózové intolerance jsou především nevolnost, plynatost nebo bolesti hlavy či břicha. Většina z nás je zvyklá snídat např. jogurt, sýry nebo další mléčné produkty. Ty mají tendenci zahleňovat naše tělo a způsobovat nám zdravotní potíže, proto je potřeba laktózu obsaženou v mléce dobře strávit či se vyhýbat mléčným produktům, což je však docela omezující. Naštěstí existuje řešení v podobě produktu s obsahem enzymů rozkládajícím mléčný cukr laktózu, jako je LaktoPlus.

Více informací na naaleergie.cz

Díky LaktoPlusu bude vaše omezení příjemnější!

LaktoPlus je nejsilnějším produktem na trhu, který je určen pro osoby s intolerancí na potraviny obsahující laktózu. Disacharid laktóza se nachází především v mléčných výrobcích. Již jedna tobolka doplňku stravy LaktoPlus s obsahem enzymu laktáza dokáže rozštěpit obsah laktózy odpovídající 1/2 litru mléka. LaktoPlus je navíc obohacen i o probiotika bacillus subtillis, která jsou potřebná pro naše zdravá střeva. Stačí užívat 1 kapsli před jídlem obsahujícím laktózu (mléčné produkty) a můžete si vychutnat své oblíbené mléčné produkty bez nepříjemných potíží!

Uložit

Reklama