Vaření

Toskánské kuře s rozmarýnem a citronem

gril párty

Kuřecí maso je pro grilování prostě skvělé! Nemusíte čekat dlouho, je hotové za chvilku. Dáte ho na gril a za půl hodiny si už pochutnáváte. Vyzkoušeli jste pomerančovou marinádu? Tak dnes pro vás máme citronovo - rozmarýnovou. Skvělou!!!

Čerstvý rozmarýn vypadá hezky v květináči na okně, na zimu ho ale nezapomeňte schovat do domu. Vymrznul by. A jídlo vám doplní dokonalou vůní a chutí.

Už podruhé jsem vás odbyla s grilovací fotkou. Pomerančové kuře jsem ještě ulovila na fotku, toskánské kuře zafičelo takovou rychlostí, že se prostě vyfotit nedalo. A tak zato vám ukážu některé z těch, které tak ráda krmím :-)

Suroviny

1 rozporcované kuře, včetně kůže
3 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
1/2 šálku olivového oleje
3 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Naporcované, očištěné a osušené kuře naložíme do připravené marinády. Opět doporučuji koupit celé kuře a naporcovat, zachovat kůži. Maso je pak krásně šťavnaté.

Nejdříve si připravíme voňavý, chutný rozmarýn. Nasekaný nadrobno zalijeme asi půl šálkem vody a přivedeme na sporáku k varu. Necháme asi pět minut odpočinout a vychladnout. Přidáme zbylé suroviny a rozmixujeme tyčovým mixérem, dohladka.

Úžasnou směs naneseme ze všech stran na kuřecí kousky a necháme alespoň 24 hodin uležet v chladnu.

Grilujeme asi dvanáct minut po každé straně, nejprve kůží dolů.

Chuť je dokonalá!!!

Dobrou chuť přeje elly.

   
16.08.2012 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. [26] brnky [*]

    Zajímavý recept, vyzkouším ho Sml67

    superkarma: 0 01.08.2013, 07:40:44
  2. avatar
    [25] xx-b [*]

    už teď je mi smutno po jídle venku - někde ve stínu na zahradě Sml15

    superkarma: 0 15.11.2012, 21:28:37
  3. avatar
    [24] hubajda [*]

    delam neco podobneho jen jine bylinky a je to moc dobre

    superkarma: 0 25.08.2012, 18:12:54
  4. [23] 1021965 [*]

    Často používám při vaření bylinky. Rozmarýn mám za oknem v truhlíku, tak určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 17.08.2012, 07:38:06
  5. [22] Reni [*]

    Dělám kuře, zase jinak. I tohle může být dobré. Sml67 Sml22

    superkarma: 0 16.08.2012, 23:50:00
  6. avatar
    [21] tajnostii [*]

    Určitě dobréSml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 16.08.2012, 19:35:14
  7. avatar
    [20] marianaant [*]

    To může být moc dobré. Vyzkoušíme.Sml16Sml16

    superkarma: 0 16.08.2012, 18:56:44
  8. [19] Trefa [*]

    Trefa:kurata mam velice rada.skusime.

    superkarma: 0 16.08.2012, 17:40:41
  9. avatar
    [18] Judo [*]

    Tak tohle kuřátko bude určitě dobréSml30

    superkarma: 0 16.08.2012, 17:33:46
  10. [17] dadma [*]

    Já kuře jako takové celé pečené nemám ráda.Ale když se naporcuje,tak mám ráda kuřecí řízky ,nebo ze steheních řízků kuřecí guláš či rizoto.Kůži z kuřete sundavám i když vařím z kuřte polévku.

    Kuře na rozmarýnu bude určitě chutné.

    superkarma: 0 16.08.2012, 16:11:14
  11. avatar
    [16] vmarta [*]

    kuře u nás je v oblibě

    superkarma: 0 16.08.2012, 14:56:12
  12. avatar
    [15] carmi [*]

    Zítra grilujeme, udělám!

    superkarma: 0 16.08.2012, 14:38:45
  13. avatar
    [14] ekleinovka [*]

    Kuře máme rádi,dala bych si hnedka

    superkarma: 0 16.08.2012, 12:34:51
  14. avatar
    [13] Jindriska8 [*]

    Kuřátko pokaždé jinakSml59

    superkarma: 0 16.08.2012, 12:29:54
  15. [12] doginka [*]

    Vypadá to zajímavě, určitě vyzkoušíme

    superkarma: 0 16.08.2012, 11:05:25
  16. [11] magic11 [*]

    rozmarýn my neradi Sml80

    superkarma: 0 16.08.2012, 10:10:52
  17. [10] FAXÍK [*]

    to bych si hned dala, ale nemám kde si to kuře ugrilovat Sml80

    superkarma: 0 16.08.2012, 09:22:19
  18. avatar
    [9] saruz [*]

    Tohle vyzkoušíme taky, receptík na marinádu už mám uložen.

    superkarma: 0 16.08.2012, 09:11:58
  19. avatar
    [8] Hanula [*]

    Sml59tak tohle by mi chutnalo....

    superkarma: 0 16.08.2012, 09:11:48
  20. avatar
    [7] delfi.na [*]

    tak to mě dostalo Sml59vypadá to úžasně jednoduše, kuře mám, takže na víkend to nachystám a ugrilujem Sml58 

    superkarma: 0 16.08.2012, 08:51:34
  21. [6] Danulka K. [*]

    už se mi sbíhají sliny!!

    superkarma: 0 16.08.2012, 08:15:55
  22. [5] Roland [*]

    Dobrý nápad - kuře na 100 způsobů Sml16

    superkarma: 0 16.08.2012, 07:47:14
  23. [4] step1 [*]

    anina4 — #3 My negrilujeme, ale v troubě to zkusím. Díky za tip.

    superkarma: 0 16.08.2012, 07:36:45
  24. [3] anina4 [*]

    já to dělám podobně,ale zatím vždy kuře bez kůže a peču to normálně v troubě,tak vyzkouším i takto naporcovat celé kuře i s kůží....

    1. na komentář reaguje step1 — #4
    superkarma: 0 16.08.2012, 07:23:45
  25. [2] lidicka [*]

    Už teď se mi sbíhají slinySml22Sml30

    superkarma: 0 16.08.2012, 07:11:49
  26. avatar
    [1] Kytinkak [*]

    už se těším až to vyzkoušímeSml67

    superkarma: 0 16.08.2012, 06:46:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme