Čtenářka Jitka Švecová sice ráda griluje, ale nám trpělivost nechat pochutiny na grilu dlouho. Děkuji Vám jitko za Váš příspěvek. A pamatujte: trpělivost skvělé steaky přináší… A s těma marinádami Vás chválím. tak to má být!
Dobrý den,
dnešní téma grilování.
Na grilování nemám dost trpělivosti
Co k tomu dodat, asi bych to vystihla tak, že spíše ráda jím, než dělám pána grilu. Nemám dost trpělivosti na to, až se všechno prodělá tak, jak má, aspoň mě se to zdá, že když griluji, trvá ta příprava nějak dlouho.
Většinou se všichni nacpeme chlebem s hořčicí a pak už není ani takový hlad.
Onehdy jsem dělala třeba cukety, papriky, cibuli, a taky jsem to měla jakýsi tvrdý. Přitom cuketa má trvat jen chvilinku. A to jsem ji nakrájela na tenounký plátečky.
Pokud něco nakládáme, tak vždy do doma připravené marinády. Nikdy jsme nekoupili už naložené maso, nebo polotovary. To nikdy nevíte, jak starý to maso je a tak.
Jo a když jsem rozbalovala brambory v alobalu ještě jsem si popálila prst od horké páry, tak pozor na to!
Hezký den
Jitka Švecová
Text nebyl redakčně upraven
Dnes pomalu končí téma: Grilujete ráda?
Za příspěvek, který mne nejvíce oslovil, jednu z vás dnes v 16 hodin odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…
Nový komentář
Komentáře
Také nekupujeme naložené maso. Když vidím ty červnené kotlety, či co to je, jímá mě hrůza, co se za tou červenou barvou asi tak schovává.
Většinou griluje manžel
My málo grilujem.
ladouch — #9
tak tak, nevěřit
Předem marinované maso koupené, se mě zdá být vždy podezřelé, a tak ho nekupuju, třeba se za marinádou skrývá masíčko, které má už své lepší časy za sebou.
Taky bych nekoupila předem naložené maso. Nevěřím tomu, co všechno chtěli skrýt marinádou
my se ségrou kecáme a chlopci grilují, občas je trochu popoženem, když je dlouhá chvíle, zaženeme žízeň a pak se už papá
Brambory jsou vynikající s porkem a v alobalu
griluje manžel a já konzumuju
Cuketa a lilek se potírají olejem, nejlépe olejem s česnekem či bylinkami, pak to změkne v cuku letu
brambory jsem delala to je dobrutka a nebo paprika
to musí být