tiramisu

Suroviny

500 g mascarpone
5 vajec
5 lžic cukru
1 pytlík cukrářských piškotů
2 malé panáky Amaretto
šálek silné kávy
kakao

Postup

Žloutky s cukrem šleháme tak dlouho, dokud směs nezesvětlá a nezhoustne. Opatrně přimícháme tiramisu. Už nešleháme, pouze jemně vmícháváme. Ušleháme tuhý sníh z bílků, který přimícháme do směsi. Opět opatrně, aby nám sníh neklesnul.
Kávu smíchanou s amarettem nalijeme do nízké misky a piškoty v ní omočíme z obou stran. Poté klademe do vyšší misky, do které budeme tiramisu připravovat. Položíme jednu vrstvu piškotů, potom polovinu krému, druhou vrstvu piškotů a druhou vrstvu krému.
Krém posypeme kakaem a dáme minimálně na dvě hodiny zatuhnout do lednice.

„Většinou jsem doma zkoušela všelijaké napodobeniny tiramisu, někdy jsem použila pomazánkové máslo, někdy mascarpone, ale tuhle verzi s vejci jsem ještě nikdy nezkoušela. Důležité je, aby vejce byly čerstvé.
Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat. Chuť je skvělá.

Recept jsem viděla v pořadu s Italem v kuchyni.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama