Vaření

Tipy, jak na zdravé grilování s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou

Kalamáta Papadimitriou přináší inspiraci pro letní grilování. BBQ a chili balzamikové krémy ozvláštní osvědčené recepty a dodají jim netradiční nádech. Vyzkoušejte je při přípravě burgerů nebo steaků.

Šéfkuchař Jan Souček z La Casa Argentina připravil sérii receptů, které přímo vybízejí k letnímu posezení u rozpáleného grilu. Inspirujte se a překvapte rodinu třeba steakem z hovězí svíčkové nebo grilovanými žebry marinovanými v BBQ balzamikovém krému.

d

Steak z hovězí svíčkové marinovaný v BBQ balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou s chřestem a slaninou

Originální domácí marinádu připravíte jednoduše například smícháním BBQ balzamikového krému, česneku, nasekaného rozmarýnu a trochy oleje. Pak už stačí jen maso na několik hodin naložit a ogrilovat.

A že si pořádnou večeři neumíte představit bez dezertu? Servírujte grilovaný ananas s karamelem a balzamikovým krémem s pomerančem a citrónem.

Všechny recepty nejdete na internetových stánkách www.papadim.com/cs

r

Hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Víte, jak grilovat zdravě?

Aby grilované dobroty byly nejen chutné, ale také zdravé, nezapomínejte dodržovat několik zásad:

1.      Než maso vložíte do marinády připravené podle receptu Jana Součka, důkladně ho osušte. Přebytečná voda by pak způsobovala prskání.

2.      Dejte si pozor, ať vám šťáva z masa nekape přímo do rozpáleného grilu. Pokud k tomu nemáte uzpůsobený gril, kupte si tácy, které odkapávající šťávu zachycují.

3.      Maso, které marinujete třeba v balzamikových krémech Kalamáta Papadimitriou, negrilujte přímo nad žhavými uhlíky.

4.      Gril vždycky pořádně rozpalte, aby maso zůstalo šťavnaté. Hlídejte ale, aby se na povrchu nepřipalovalo.

k

Grilovaná kachní prsa s BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Bleskurychlé marinády, zálivky i dipy

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou je možné využít nejen v teplé, ale i ve studené kuchyni. Ideální jsou například do salátových zálivek nebo různých dipů. Neobsahují lepek a jedna porce, což odpovídá zhruba polévkové lžíci, má jen 17 kalorií a dokonce žádný tuk.

V českých obchodech je na výběr z pěti druhů příchutí: zmiňované BBQ a chili, dále klasický tmavý a nasládlé fíkový a balzamikový krém s pomerančem a citrónem. Prodávají se v praktických 250ml lahvičkách za doporučenou cenu 99,90 Kč. Koupit je můžete v obchodních řetězcích Makro, Globus, Tesco, Billa a Albert hypermarket.

Více informací najdete na www.papadim.com/cs

   
25.05.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [5] janavys [*]

    Mňam! Ten burger vypadá úžasně! Sml16

    superkarma: 0 25.05.2016, 20:49:26
  2. [4] bobani [*]

    koupím

    superkarma: 0 25.05.2016, 09:17:08
  3. avatar
    [3] Hanula [*]

    Sml16nedám na ně dopustit, i když cena je trochu vyššiSml67

    superkarma: 0 25.05.2016, 08:58:12
  4. avatar
    [2] Sayonara [*]

    Sml67

    superkarma: 0 25.05.2016, 08:20:19
  5. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 25.05.2016, 06:39:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme