Díky neuvěřitelnému množství silikonových formiček si můžete doma udělat bonboniéru a obohatit tak třeba vánoční stůl s cukrovím, nebo prostě potěšit své blízké vlastnoručně vyrobeným jedlým dárkem. Zjišťovali jsme, jaké formičky jsou k dostání...

Jste-li šikovná v kuchyni a vaření vás baví, jistě jste už někdy zkoušela udělat si vlastní čokoládu. Každý si z dětství vzpomínáme na vánoční čokoládu. Dnes, protože je na trhu neuvěřitelné množství silikonových formiček, je výroba domácí čokolády o pořádný skok dál - můžete si doma totiž udělat nefalšovanou bonboniéru!

Jaké může mít tvary? K dostání jsou opravdu všemožné vzory...

Klasické

Různá srdíčka, krychličky, oválky, polokoule, jehlany se vzorem či bez, autíčka, vějířky, lístečky a zvířátka se již staly standardem. Například následující srdíčka jsme našli na internetové stránce SladkeTvoreni.cz za 69 korun...

srdíčka

Praktické

Šikovná nám přišla půlkulová forma s dolíkem, do kterého hotovou pralinku snadno dozdobíte třeba krémem, oříšky či kandovaným ovocem. Našli jsme ji například na stránce SilikonovySvet.cz za 87 korun.

půlkulaté

Vánoční

Jednu z nejkrásnějších vánočních silikonových forem na pralinky nabízí TESCOMA ve své řadě Delícia. Vyrobit si díky ní můžete bonbony, které vidíte níže. Forma vás v e-shopu přijde na 149 korun. Mimochodem, stejně jako vánoční forma, se dá pořídit i forma velikonoční...

vánoční

Čokoláda se ozdobí sama!

Díky technologii čokontransferu si můžete pořídit plastovou formu na pralinky s předpřipraveným barevným čokoládovým potiskem. Vyrobíte tak pralinky, které budou vypadat jako ty na obrázku níže. Forma je už dražší, našli jsme ji v internetovém obchodě Enizon.com za 936 korun.

s čokotransferem

Tak co, líbí se ván náš výběr? Narazila jste někde na opravdu zajímavou či kuriózní formu na pralinky? Napište svůj tip do diskuze pod tímto článkem! Stejně tak můžete zde do diskuze vkládat fotky svých doma vyrobených pralinek. Jen ještě drobnost: K tomu, abyste dosáhla při výrobě dokonalého výsledku bez tukových skvrn, je potřeba kvalitní čokoládu temperovat. Jak, to se dozvíte například zde: FOODstyle.cz.

Foto: jednotlivé e-shopy

Kam dál?

Reklama