Letní počasí není tak úplně letní, a tak mnozí z nás nemají chuť na typicky letní pokrmy, jako jsou například saláty. Ale grilovat se dá i v tomto počasí. Pro ty z vás, kteří mají rádi grilování a mají také chuť na pořádný kus masa, jsme dnes z www.namasle.cz vybrali následující recept na kořeněné vepřové plátky. Příprava je úplně jednoduchá, jen je nutné maso asi na hodinu naložit do marinády. Díky marinádě bude maso krásně šťavnaté a křehké.

Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 4 osoby.

Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

Kořeněné vepřové plátky

namasle

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa po 150 g

NA MARINÁDU

  • 4 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z jednoho citronu
  • drcený pepř
  • tymián nebo bazalka
  • sůl

Postup přípravy:

Z oleje, prolisovaného česneku, citronové šťávy, koření a soli připravíme marinádu. Touto směsí potřeme plátky masa a necháme je nejméně hodinu marinovat. Plátky masa položíme na rošt a za pravidelného otáčení grilujeme dozlatova.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

 

Reklama