Léto je čas dovolených a výletů do přírody. Než se vydáte na túru po horách, musíte si zabalit pořádnou svačinu. I u nás jsou místa, kam se civilizace ještě nedostala a spoléhat se na stánky s občerstvením se nemusí vždy vyplatit. A už jenom pro tu nostalgii, kdy si oprášíte batoh, připravíte si svačinu na cestu, pak si na krásném místě rozložíte všechny dobroty a vychutnáte si je, to za to stojí. Venku chtě nechtě chutná lépe. A právě pro tyto chvíle máme pro vás báječný tip.
Objevili jsme BONDUELLE Bon Menu. Plechovky, které ukrývají úžasné dobroty. Bílé nebo červené fazole v různých omáčkách. Vyzkoušet můžete Chilli, Kari, Tomato, Barbecue či Mexicana omáčky. Pak stačí nějaké pečivo a máte energie na rozdávání.
Fazole obsahují průměrně přibližně 20 - 25% bílkovin, 1 - 1,5% tuku, 55 -62% sacharidů a 3 - 4% vlákniny. Z vitamínů obsahují zejména provitamin A a komplex vitamínů B. Fazole jsou základní potravinou mnoha národů. V Čechách jsou stále ještě dosti opomíjené. Inspirací nám mohou být francouzští gurmánští pardálové, kteří si dokáží vychutnat až 20 různých druhů fazolí!
Pokud se tedy nebojíte vyměnit sušenky a řízky za něco neotřelého, vyzkoušejte. Budete velice mile překvapeni. Horám a létu zdar!
Horská svačina
Snack pro 2 osoby
Ingredience: 1 plechovka Bonduelle Bon Menu (druh omáčky zvolte dle své chuti), pečivo, loupaná mrkev
Postup:
- Najděte vhodné místo na posezení s dobrým výhledem do krajiny. Pokud je větrno, najděte alespoň částečné závětří. V parném dni se osvědčí zastíněné místo nebo posezení u bystřiny.
- Sundejte batoh a vybalte ingredience. Připravte si lžíci a otevřete plechovku. Užijte si příjemné cvaknutí, po otevření se rozline báječná vůně. Nedávejte plechovku z ruky, mohla by se nedopatřením zvrhnout! Dle stupně vyčerpání přikusujte pečivo nebo oloupanou mrkev.
- Užijte si zaslouženou siestu. Při odchodu nezapomeňte místo uvést do původního stavu.
Nový komentář
Komentáře
Já teda fazole nejím,nechutnají mi.
Občas kupujeme, brácha je má rád.
Ale teda ne na výlet. Spíš když se doma něco dělá a je třeba připravit jídlo hodně rychle.
mám ráda i bez výletu
nemusím
jj, kupujeme, mňam
fazole mám ráda na všechny možné způsoby
zkusím
Kdo má rád fazolky, dobré jídlo
taky mám ráda fazole, ale na výlet nevím, možná kdyby bylo chladněji a musely by být v pytlíku jako se dělají kapsičky pro kočky, plechovka je dost nepraktická
Fazole mám ráda, ale na výlet si představuji lehčí svačinku...
teda, na výlet dávám přednost svačině, který se jaksi najím a nemusím po konzumaci v přírodě řešit v nepřítomnosti odpadkového koše "kam s ní" - s tou neskladnou zamatlanou pixlou
jinak fazole jsou to dobrý, ne že ne