Vaření

Tip na víkend: Zakousněte se do hadího masa na Prima Fresh Festivalu Pardubice

Fresh festivalHvězdná kulinářská show Prima Fresh Festival proběhne od soboty 20. do neděle 21. června 2015 na pardubickém dostihovém závodišti. Návštěvníci si vychutnají jedinečné gastronomické zážitky, významné kuchařské osobnosti, prezentaci regionálních potravin, soutěže o restauraci roku a pivo festivalu nebo zábavní program s baviči a komiky. Pro letošní svátek jídla totiž platí, že Apetit Festival je teď FRESH!

Město perníku přivítá „zlého šéfkuchaře“ Zdeňka Pohlreicha, uznávaného gurmeta Romana Vaňka, mistra kuchaře Dalibora Navrátila nebo kapitána národního týmu Filipa Horkého. Gastronomické umění předvedou také Gondíci, Karolína z TV Prima, Markéta Hrubešová a Veronika KOKO Kokešová.

Hvězdnou kuchařskou sestavu doplní odborník na výživu Petr Havlíček, hmyzí specialista Petr Ocknecht a expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček. Prima Fresh Festival Pardubice tak nabídne skvělou příležitost ochutnat mimořádné pokrmy z krajty královské, krokodýla nebo zebry.

Rio mare

Značka Rio Mare, partner gastronomického festivalu, bude mít na akci dětský koutek se zábavným programem a hlídáním dětí. Tuňák Rio Mare je lehký, chutný a zdravý produkt pro celou rodinu. Představuje potřebnou složku pro kompletní, lehce stravitelnou a vyváženou stravu. Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin.

Lahodná pochoutka s krémovou chutí, v praktické tubě Rio Mare Paté, se skvěle hodí k přípravě školní svačiny i jako chutné občerstvení pro přátele. V řadě tuňákových výrobků Paté najdete kečupovou příchuť na jednohubky, pikantnější variantu do omáček, lososovou paštiku k namazání na chleba nebo sýrový krém pro mladší strávníky.

Připravte si osvěžující letní svačinu a vyzkoušejte Hamburger s tuňákem, celerem a rajčetem. Pro čtyři osoby potřebujete: hamburgerovou žemli se sezamovými semínky; tuňákový krém Rio Mare Paté; 1/2 rajčete; 60 g plátků sýra gouda; 2 stvoly řapíkatého celeru s listy

Jak postupovat? Překrojte žemli napůl a ohřejte ji. Nakrájejte rajče na plátky a nasekejte celer na tenké kousky, listy dejte stranou. Položte listy celeru na spodní polovinu žemle, na ně naskládejte rajčata a sýr, poté překryjte bohatou vrstvou tuňákového krému Rio Mare Paté. Dozdobte nakrájeným celerem. Přikryjte druhou polovinou žemle a ihned podávejte. Více chutných receptů najdete na webu www.riomare.cz

S degustačním menu se pustí do soutěže Východočeská restaurace roku vybrané restaurace z regionu.  Dvě desítky pivovarů a minipivovarů si to rozdají v soutěži o Pivo FRESH Festivalu. Milovníci dobrého vína ocení nabídku špičkových vinařství.

Na místě budou prodejní prezentace delikates z celého světa a také nejrozsáhlejší kolekce držitelů značek Regionální potravina a MLS pardubického kraje. Na Prima Fresh Festivalu Pardubice dojde k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení výherců v těchto kategoriích za rok 2015.

Program Prima Fresh Festivalu Pardubice najdete na webu www.festival.fresh.iprima.cz.

Fresh Festival

   
15.06.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] DCOlga [*]

    Děkuji ne, nemusím mít všechno.

    superkarma: 0 15.06.2015, 16:06:18
  2. [1] manislava [*]

    díky nee-stačí kravička,prasátko,kuřátko.....hady,zebry atd jíst nechci

    superkarma: 0 15.06.2015, 11:25:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme