Na vařící akci jsme minulý týden se čtenářkami vyzkoušely vynikající mrkvový koláč. Několik z nás ho od té doby vyzkoušelo i doma, protože chutná opravdu výborně. Rozhodly jsme se proto, že vám dáme skvělý tip na tento víkendový dezert.

Farmářský mrkvový koláč, počet porcí: 4, obtížnost: snadné

kolač

Ingredience:

  • 3 ks vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rostlinného tuku Flora Gold
  • šťáva a kůra z jednoho citrónu
  • 150 g špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 80 g strouhaného kokosu                                
  • 170 g farmářské strouhané mrkve
  • 3 lžíce rozinek
  • moučkový cukr na posypání

ingrediečnce

Návod k přípravě:

  1. Smícháme vejce, cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Flora Gold, kůru a šťávu z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny.
  2. Postupně přidáváme mouku, kypřící prášek, kokos, mrkev a rozinky.
  3. Do formy na koláč vložíme pečící papír a nalijeme těsto.
  4. Pečeme na 180 °C asi 40 minut.
  5. Před podáváním posypeme cukrem.
Reklama