Vaření

Tip na víkend: Přijďte ochutnat speciality z krokodýla na pražský Prima Fresh Festival

Gastronomické brány Prima Fresh Festivalu Praha se pro veřejnost otevřou v sobotu 6. června v 10 hodin dopoledne. Poslední festivalový talíř se sklidí ze stolu v neděli úderem 18 hodiny. Na návštěvníky čekají nejen skvělé gastronomické zážitky a dovednosti předních kuchařských osobností, ale také důkladně propečený doprovodný program. Víkendové kulinářské slavnosti přivítají Letenské sady na Letné. A nezapomeňte, že Apetit Festival je teď FRESH! Tak zní letošní motto oblíbeného kulinářského festivalu.

Rio MareMistrovské kuchařské show předvedou v české metropoli „zlý šéf“ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág Marcel Ihnačák, trojnásobný držitel michelinské hvězdy Roman Paulus nebo populární kuchař a herec Ivan Vodochodský. Na druhém podiu se představí Markéta Hrubešová, Veronika KOKO Kokešová, Karolína z pořadu TV Prima či Petr Havlíček.

Kulinářští nadšenci se seznámí s molekulární gastronomií a ochutnají exotické pochutiny jako krokodýlí medailonky, pomalu pečenou kýtu ze zebry nebo filet z krajty královské. Na stole nebudou chybět ani hmyzí speciality včetně cvrčka banánového a moučného brouka. Značka Rio Mare, partner gastronomického festivalu, bude mít na akci dětský koutek se zábavným programem a hlídáním dětí.

Tuňák Rio Mare je lehký, chutný a zdravý produkt pro celou rodinu. Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Proto představuje tuňák Rio Mare nepostradatelnou složku kompletní, lehce stravitelné a vyvážené stravy.

Lahodná pochoutka s krémovou chutí a v praktické tubě Rio Mare Paté se ideálně hodí k přípravě svačiny pro malé školáky i jako rychlé a chutné občerstvení pro nečekanou návštěvu. V řadě tuňákových výrobků Paté najdete kečupovou příchuť na jednohubky, pikantnější variantu do omáček, lososovou paštiku k namazání na chleba nebo sýrový krém pro mladší strávníky.

Rio Mare

Vyzkoušejte například skvělé Tortilly s avokádem, tuňákem a pomerančem.

Pro čtyři osoby si nachystejte:

  • 1 velkou tortillu
  • tuňákový krém Rio Mare Paté
  • 1/2 avokáda
  • hrst fazolových klíčků
  • 1/2 pomeranče

Jak na to?

Nakrájejte oloupaný pomeranč na tenké plátky. Stejně tak nakrájejte na plátky avokádo zbavené slupky a pecky. Rozvinutou tortillu pokryjte plátky pomeranče, fazolovými výhonky a avokádem. Navrch vymačkejte z tuby bohatou vrstvu tuňákového krému a tortillu pevně zabalte. Překrojte na poloviny a podávejte.

Doprovodný program gastronomického festivalu nabídne tradiční soutěž o Restauraci Fresh Festivalu Praha. Degustační menu sestaví dvacet špičkových a uznávaných restaurací z Prahy a Středočeského kraje. Dvě desítky pivovarů poměří síly v soutěži o Pivo Fresh Festivalu a své chuťové pohárky rozmazlí také milovníci dobrého vína. Více informací o Prima Fresh Festivalu Praha najdete na webu www.festival.fresh.iprima.cz.

Rio Mare

   
01.06.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme