Vaření

Tip na víkend: Grilované karbanátky s červenou řepou

hovězí karbenátky s červenou řepou

Víkend je před námi a vy můžete nažhavit gril a připravit si dobrý a zajímavý oběd. Oblíbené karbanátky z hovězího masa oživí červená řepa. Dodá jim zajímavou chuť, krásnou barvu a skvělou vůni. K tomu ještě tip na chutnou a snadnou přílohu.

Nápad přidat do hovězího masa červenou řepu vznikl, když jsem přemýšlela nad tím, jak zužitkovat poslední dvě bulvy řepy, které se krčily v rohu lednice. A protože jsem zrovna vymýšlela a chystala maso na grilování, tak jsem syrovou řepu pokrájela k naloženému masu.

hovězí karbenátky

Naložené maso s řepou jsem na druhý den pomlela a vytvořila z něj karbanátky, které jsme grilovali a podávali s grilovanými bramborami a česnekovo-koprovým dipem. Kombinace byla ještě lepší, než jsem čekala, a tak se s vámi o recept rozdělím.

grilování

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 2 ks syrové červené řepy
  • 3 stroužky česneku
  • slunečnicový olej
  • sůl a pepř
  • trocha oblíbeného grilovacího koření

pečené brambory

  • 1 kg brambor
  • trocha oleje
  • česnek
  • sladká paprika

česnekovo-koprový dip

  • 400 g kysané smetany
  • sůl a pepř
  • 3 stroužky česneku
  • několik stonků čerstvého kopru

grilování

Postup

Den před grilováním si naložte maso. Kostky hovězího masa dejte do větší mísy a přidejte k nim oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu. Přilijte asi tři lžíce oleje, na plátky nakrájený česnek a ochuťte solí, pepřem a oblíbeným grilovacím kořením. Já jsem použila směs indického koření, ale opravdu jen lehce.

Směs velice dobře promíchejte a nechejte v lednici do druhého dne. Ochucené maso umelte v mlýnku na maso a ihned z něj vytvarujte malé karbanátky.

hovězí maso s červenou řepou

Na přílohu si připravte dobře omyté brambory ve slupce. Rozkrojte je podélně na čtvrtiny a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Ne úplně doměkka, protože je budete ještě grilovat, takže se dopečou.

Uvařené brambory sceďte. Ve velké míse rozmíchejte olej s kořením - paprikou a pepřem. Přidejte brambory a promíchejte, aby se kousky brambor obalily ve směsi.

Takto připravené brambory dejte na gril upéct, až budou mít křupavou kůrku.

grilování

Poslední, co si musíte připravit, je dip - hustá omáčka, do kterého budete namáčet brambory i karbanátky. Je to snadné, za pár minut máte hotovo.

Kysanou smetanu rozmíchejte s prolisovaným česnekem, koprem a trochou soli.

česnekovo-koprový dip

Grilujte, pochutnávejte si, užívejte!

Krásné víkendové dny přeje Elly.

hovězí karbenátky s červenou řepou

Čtěte také

   
30.04.2015 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. [13] bobani [*]

    až na tu červenou barvu ...

    superkarma: 0 20.06.2015, 14:38:36
  2. avatar
    [12] elly [*]

    Eva_Fl — #10je fakt drzá....roste ukrutně rychle :-D

    superkarma: 0 03.05.2015, 18:31:02
  3. avatar
    [11] bonda [*]

    Nikdy bych řepu a hovězí maso nemíchala. Udělala bych čistě hovězí karbenátky a plátky řepy bych opekla samotné, vždyť chuť pečené řepy je skvělá sama o sobě.

    superkarma: 0 02.05.2015, 13:08:18
  4. avatar
    [10] Eva_CZ [*]

    Zapomnela jsem pochvalit modelku - jednak je nadherna a druhak silene vyrostla!

    1. na komentář reaguje elly — #12
    superkarma: 0 01.05.2015, 04:07:25
  5. [9] Rikina [*]

    Sml23 Mají strašnou nepřirozenou barvu, to bych musela jíst se zavřenýma očima. Sml57 Ale já stejně řepu nejím, takže to by se muselo stát jenom velkým omylem, aby se mi octla v lednici, natož v jídle. Sml80

    superkarma: 0 01.05.2015, 00:18:12
  6. avatar
    [8] medulka [*]

    Znám burgery z červené řepy (nastrouhaná červená syrová řepa, vejce, vločky, česnek, sůl, pepř), jsou dobré, doporučuji Sml67. Ale hovězí maso a řepu bych asi nemíchala dohromady. Buď karbanátek (burger) jen z hovězího masa, nebo vyloženě jen z řepy. Když se to smíchá, tak podle mě ta řepa v tom ani není moc znát.

    superkarma: 0 30.04.2015, 15:02:24
  7. avatar
    [7] elly [*]

    Léthé — #6konečně se mi to povedlo Sml67

    Maria28 — #2ani strouhanka, ani vejce není jako pojivo nutné. I samotné maso by pěkně drželo Sml16

    Suzanne — #4modelce vyřídím Sml58 Bude mít radost Sml16

    superkarma: 0 30.04.2015, 11:31:12
  8. avatar
    [6] Léthé [*]

    Tak totoooo konečně můžu Sml30 Určitě to na zahrádce vyzkoušíme Sml36 Recept si ukládám.

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 0 30.04.2015, 10:33:56
  9. [5] ZdenaZ [*]

    to může být opravdu chutné řepu můžuSml22

    superkarma: 0 30.04.2015, 09:13:04
  10. avatar
    [4] Suzanne [*]

    To vypadá pěkně Sml58Sml22 A líbí se mi modelka Sml16

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 0 30.04.2015, 08:30:05
  11. [3] manislava [*]

    Sml28Sml80

    superkarma: 0 30.04.2015, 08:15:54
  12. [2] Maria28 [*]

    Recept je zajímavý, že tam není strouhanka jako pojivo, takže bych řekla i dietní, opravdu tam není strouhanka ani vejce? Nerozpadne se to?

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 0 30.04.2015, 03:20:42
  13. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    To vypada uzasne a jestli tam ta repa navic neni citit, udelam! Jen mi musite rict vy, ktere jste uz vyzkousely. Sml58Sml58Sml58Sml58

    superkarma: 0 30.04.2015, 00:26:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme