Vaření

Tip na víkend: Gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty

gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty

Snadné jídlo, které připravíte za půl hodinky. Ideální pro krásné slunečné dny, kdy nechcete trávit dlouhý čas u plotny. Připravte si jídlo a prostřete na zahradě, dvorku, terase či balkoně. Použijte čerstvé bylinky a máte voňavý víkendový oběd.

Dnešní recept vzniknul náhodou a tak trochu z nouze. Měli jsme doma kamaráda, kameníka, který nám obkládal studnu na zahradě. Chtěla jsem ho nakrmit, ale protože přišel trochu nečekaně, neměla jsem doma ani kousek masa. Jenže to by nebyla naše domácnost, aby se něco nenašlo. :-)

Bramborové gnocchi - noky, máme v lednici téměř pořád. Kupuji osvědčené, v pytlíku v Lidlu a vím, že budou vždycky dobré. Přiznám se, že domácí vyrábím jen zřídka. Kousek anglické slaniny v krabičce a ve spíži nikdy nesmí chybět zásoba sušených rajčat v oleji. Cibuli všech možných barev a druhů mám také po ruce.

gnocchi se sušenými rajčaty

Máte-li doma třeba kousek kuřecího masa nebo lososa, můžete je použít místo anglické slaniny.

Do práce!

Suroviny

  • 1 balení gnocchi (500 g)
  • 2 červené cibule
  • 150 - 200 g anglické slaniny
  • 1 sklenička sušených rajčat (nemusíte ji spotřebovat celou)
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky - ideálně oregano
  • parmezán

Postup

Rozehřejte si velkou pánev. Po rozehřátí na ni nalijte trochu oleje ze skleničky se sušenými rajčaty. Na pánev vysypejte gnocchi, rovnou ze sáčku a opékejte asi 5 minut. Měly by trochu změknout.

gnocchi

Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, na menší kousky nakrájená rajčata a klidně ještě trochu oleje ze skleničky. Ochuťte solí a pepřem.

gnocchi se sušenými rajčaty

Důkladně promíchávejte. Těsně před odstavením z plotýnky vmíchejte i čerstvé bylinky.

parmezán

Rozdělte na talíře a posypejte parmezánem, nastrouhaným najemno.

gnocchi se sušenými rajčaty a anglickou slaninou

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
15.05.2015 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [18] paníliška [*]

    Opravdu nouzovka pro zalepení žaludku.

    superkarma: 0 16.05.2015, 23:35:20
  2. avatar
    [17] elly [*]

    tetička25 — #11 xxsumoxx — #12tato tepelna uprava jim staci.Kupovane gnocchi jsou uz predvarene. Ve vode se jen rozblemcaji ;-)

    superkarma: 0 16.05.2015, 00:14:06
  3. [16] ZdenaZ [*]

    gnoschi mám opravdu ráda mňamSml67

    superkarma: 0 15.05.2015, 18:41:58
  4. [15] free [*]

    Ikdyž koupím hotové, musím dělat další porce bezlepkové, ta v krámu neseženu. každé vaření je pro mě vícechodové, tudíž dlouhé.

    superkarma: 0 15.05.2015, 17:58:14
  5. [14] Breberka456 [*]

    když se tak dívám na ty fotografiechtěla bych mít Arabelin prsten a točit jím pro další porci Sml59

    superkarma: 0 15.05.2015, 15:49:11
  6. [13] FAXÍK [*]

    Gnocchi jsem nikdy nejedla, ale vypadají dobře. Sml58

    superkarma: 0 15.05.2015, 15:01:44
  7. [12] xxsumoxx [*]

    já je vařím , orestované by mi asi připadaly nehotové Sml58

    1. na komentář reaguje elly — #17
    superkarma: 0 15.05.2015, 13:32:05
  8. [11] tetička25 [*]

    Gnocchi se nemusí předem uvařit ve vodě?

    1. na komentář reaguje elly — #17
    superkarma: 0 15.05.2015, 12:47:36
  9. avatar
    [10] Kadla [*]

    Rikina — #8Já taky nemám ráda sušená rajčata... a parmezán vyloženě nesnáším... Ale gnochi se slaninou a s něčím, asi se špenátem, česnekem a smetanou, bych si dala a možná udělám na večeři. Takže Elly, díky za tip.

    superkarma: 0 15.05.2015, 11:34:48
  10. [9] Madiva33 [*]

    Recept vyzkouším, někdy takové rychlovka přijde vhodSml22

    superkarma: 0 15.05.2015, 11:20:06
  11. [8] Rikina [*]

    Sml80 No, je to taková nouzovka, ale když je hlad... a taky bych se obešla bez sušených rajčat. Párkrát jsem je zkusila, a jsou nedobrá, taková podivná chuť i konzistence... to si radši dám normální rajče, syrové. Sml80

    1. na komentář reaguje Kadla — #10
    superkarma: 0 15.05.2015, 11:08:42
  12. avatar
    [7] Léthé [*]

    EllyyyyySml6....šlo by to i bez slaniny a parmezánu ?Sml52

    superkarma: 0 15.05.2015, 09:40:34
  13. [6] Maria28 [*]

    Pro začínající kuchařku dobrá inspirace. Já sklízím úspěchy se sekanou s vločkami a jablkem, to byl originální nápad, tedy aspoň pro mě.

    superkarma: 0 15.05.2015, 09:01:13
  14. avatar
    [5] luneta [*]

    tohle mě nelákáSml23

    superkarma: 0 15.05.2015, 08:22:41
  15. avatar
    [4] Žofie [*]

    Dobrý nápad Sml67

    superkarma: 0 15.05.2015, 08:09:27
  16. avatar
    [3] enka1 [*]

    Rajčata něčím nahradím

    superkarma: 0 15.05.2015, 07:48:37
  17. [2] assaly [*]

    tak tohle bych si dala Sml67

    superkarma: 0 15.05.2015, 07:19:04
  18. [1] manislava [*]

    vypadá to dobře

    superkarma: 0 15.05.2015, 06:49:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme