Urodilo se vám hodně jablek? Pusťte se do jejich zpracování. Můžete mít perfektní mošt, křížaly, kompot, jablečné víno, jablkovici a nebo i báječnou jablkovou buchtu. Pro ty, kteří chtějí zkusti něco netradičního, máme recept na smažená jablka s tvarohem. Je to téměř bez práce, ale výsledek stojí za to!

 

Příprava trvá asi 20 - 40 minut. Recept je pro 4 osoby.

Smažená jablka s tvarohem - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

namasle

Ingredience

  • 2-3 jablka
  • 125 ml Jihočeského mléka
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • skořicový cukr
  • 1 lžička moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • Jihočeské máslo na smažení
  • 270 g (2 vaničky) Jihočeského tvarohu s jogurtem vanilka sušenka
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka mleté skořice
  • hrst rozinek

Postup přípravy:

  • Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na silnější kolečka a posypeme skořicovým cukrem.
  • Necháme chvíli odležet a mezitím si v mléce rozmícháme vejce, rum, cukr a sůl. Poté přidáme mouku a postupně vyšleháme těsto, ve kterém obalíme pocukrované plátky jablek. Těsto by mělo na jablkách držet, proto ho můžeme zahustit moukou podle potřeby.
  • Jablka z obou stran usmažíme na másle.
  • Jihočeský tvaroh s jogurtem smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem a přidáme umyté rozinky. Usmažená jablka položíme na teplý talíř a podáváme s tvarohem.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama