Vaření

Tip na rychlou večeři


Tak tohle spáchám dneska:

 

Kupte si:
veku, tvrdý sýr – Eidam, vajíčka a zeleninu – paprika, rajče, okurka….

 

Veku nakrájím na plátky, sýr nastrouhám najemno, přidám vejce, aby se to spojilo, osolím a opepřím.


Krajíčky veky z jedné strany namočím v mléce, z druhé strany potřu směsí.


Opékám na pánvi na omastku a to nejprve z namazané strany.

 

Hotové přizdobím čím se dá, fantazii se meze nekladou. Je to rychlé a dobré, u nás se jen zaprášííí….

 

Kaylie


Kaylie,
poslala jste nám tento tip již včera, a tak se ptám: jak chutnalo, kolik je potřeba sýra na jednu veku a zdali je toto jídlo syté, nebo mi přítel sní minimálně jednu veku :)?  

 

   
04.05.2006 - Sýr a vejce - autor: Iveta Šafránková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [46] jithule [*]

    může to být dobré

    superkarma: 0 25.12.2012, 18:48:14
  2. avatar
    [45] ivory [*]

    děláme podobné s pórkem...

    superkarma: 0 14.11.2012, 14:39:58
  3. avatar
    [44] hubajda [*]

    nekdy vyzkousim

    superkarma: 0 20.12.2011, 22:29:16
  4. avatar
    [43] Mopsička [*]

    wau díky za receptík, určitě se bude hodit

    superkarma: 0 24.10.2009, 17:30:00
  5. avatar
    [42] Berusenka6 [*]

    Rýchle a chutnéSml67

    superkarma: 0 25.07.2009, 13:42:32
  6. avatar
    [41] Berusenka6 [*]

    Rýchle a chutnéSml67

    superkarma: 0 25.07.2009, 13:42:27
  7. avatar
    [40] Berusenka6 [*]

    Rýchle a chutnéSml67

    superkarma: 0 25.07.2009, 13:42:22
  8. [39] orangutan [*]

    znám

    superkarma: 0 23.07.2009, 22:28:34
  9. [38] bubušák [*]

    zajímavé-určitě vyzkouším

    superkarma: 0 22.07.2009, 22:49:55
  10. avatar
    [37] Křistková [*]

    zní to dobře,to vyzkouším

    superkarma: 0 18.07.2009, 09:43:04
  11. [36] orangutan [*]

    Sml58to láká

    superkarma: 0 28.06.2009, 23:04:36
  12. [35] matuszyk [*]

    jdu jí dělat.Sml73

    superkarma: 0 31.05.2009, 18:28:34
  13. avatar
    [34] andilek.cumacek [*]

    To budu muset vyzkoušet.

    superkarma: 0 29.05.2009, 17:34:07

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [33] kamilka86 [*]

    hm,zní to lákavě

    superkarma: 0 27.05.2009, 22:03:47
  2. avatar
    [32] Bugy [*]

    Podobný recept děláme hodně dlouho. Většinou na tmavý chleba, bez vajíčka. Opéct na omasku po obou stranách, pak potřít kečupem a posypat cibulí.

    superkarma: 0 27.05.2009, 21:09:51
  3. [31] HECKUL10 [*]

    dobrý recept mnam........

    superkarma: 0 27.05.2009, 05:58:39
  4. avatar
    [30] Myškomedvídek [*]

    také to dělám ale mléko nedávámSml75

    superkarma: 0 28.04.2009, 10:41:59
  5. [29] 000444 [*]

    zní to lákavě,co nejdříve to vyzkouším...

    superkarma: 0 22.04.2009, 13:48:37
  6. avatar
    [28] narciska [*]

    Delam to bez mleka a v troube. Mnam

    superkarma: 0 05.05.2006, 17:49:03
  7. [27] r1911 [*]

    Dělávám skoro to samé (vynechávám to mléko). V poslední době to dávám místo na pánev do omastku do trouby, chutná mi to na vece i na chlebu.

    superkarma: 0 04.05.2006, 18:01:14
  8. avatar
    [26] Kaylie [*]

    jo a do mléka se to jen ponoří, vajíčko se sýrem je z druhé strany....to stačí

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:55:13
  9. avatar
    [25] Kaylie [*]

    Žábino, fakt nevím, záleží jaká je veka, u nás dělají dost velké. 30 dkg je kolikrát málo, proto jsem napsala tolik, fakt je, že já mám tvrdý sýr vždy v ledničce, protože ho dávám všude, kde se dá. takže....

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:53:53
  10. avatar
    [24] Žábina [*]

    já to znám obalit z jedné strany ve vajíčku, ale v mléce
    a půl kila sýra? to jsem se pobavila

    superkarma: 0 04.05.2006, 14:58:00
  11. avatar
    [23] Kaylie [*]

    Dodávám - mastné to moc není, to by mi nejedli.
    Asi opravdu to mléko to dělá a sýr se opeče zprudka. V troubě to taky jde, ale je to trochu jiné.

    superkarma: 0 04.05.2006, 14:45:20
  12. avatar
    [22] Kaylie [*]

    Iveto, syté to poměrně je, i když u chlapů jeden neví...
    toho sýra v poměru k jedné vece nevím, to může být tak skoro kolem půl kila - necelého, vajíček dávám taky od oka, aby se to spojilo, no proto je to taky syté.
    Já to dělám vše od oka a někdy musím třeba přistrouhat, když je málo a jedí mi to pod rukama, ale zatím to každému chutnalo, na to namočení v mléce nezapomeňte, je to zase jiné.

    Docela rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu!

    superkarma: 0 04.05.2006, 14:42:03
  13. avatar
    [21] gerda [*]

    alko: jo!!! tohle jsem se naučila dělat už jako malé dítě a chutná mi to pořád. Je to jednoduchý dobrý recept a šetří peněženku. Potvrzuju, je to z té kuchařky

    superkarma: 0 04.05.2006, 13:51:23
  14. [20] Radka JS [*]

    Myslím, že do mléka se to namáčí právě pro to, že to pak tolik nenasákne olejem.
    Já bych to taky hodila do trouby a trochu "odlehčila".

    superkarma: 0 04.05.2006, 13:36:40
  15. avatar
    [19] alko [*]

    gerda: (10) Tenhle recept, ale bez sýra, je v té dětské kuchařce Dneska vařím já (edice OKO), o které jsi tu nedávno psala. Myslím, že ze to tam jmenuje Opečánky. Taky to občas dělám

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:57:53
  16. [18] Kytara [*]

    Dělám to samé, ale bez mléka.

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:25:08
  17. avatar
    [17] gerda [*]

    linde: na takovou řeč musíš chystat diplomatickou obranu - že z čerstvého pečiva se to dělat nedá!

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:02:42
  18. avatar
    [16] Linde [*]

    werka: to bych si to doma schytala, že se pokouším takto zkrmit starou okoralou veku a maskuju to zapečením.
    Ale neber to špatně, nechci dnes remcat, prvotní překážkou byla pomalá trouba

    superkarma: 0 04.05.2006, 11:48:49
  19. avatar
    [15] Majdinka [*]

    Až mám hlad. Když něco rychle do trouby, tak vezmu brambory, omyju, rozpůlím, posolím, okmínuju, může být - nemusí česnek, dám to péct a jdu si po svým. Když se to upeče, třeba jen okurkový salát a véča je hotová.

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:56:03
  20. avatar
    [14] werka [*]

    linde: Já na tu veku nedávám ani máslo ani margarín a v troubě zapékám pochopitelně bez oleje, takže to nejspíš mívám méně mastné než ty

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:55:43
  21. avatar
    [13] gerda [*]

    bednaroi: tak to už je lepší naházet toustový chleba nasucho na plech a nechat tak do křupava upéct v troubě (1x při pečení obrátit). A pak na to teprv něco dát - třeba tvarohovou pomazánku.

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:39:12
  22. avatar
    [12] bednaroi [*]

    nis pro me,veka cuca moc tuku, to ja nesmim ani topinky,i po nich je mi na ,protoze cokoliv mastnyho mi proste nedela dobre

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:37:04
  23. avatar
    [11] Linde [*]

    werka: já mám troubu mrchu zabržděnou, rozehřívá se skoro 25 minut. To mám dost času nakrájet a namazat navíc jsem se vzdala dost pracně spousty kil, tak se raději nacpu méně mastným (tzn. odlehčený margarín), než mastit zapékané
    Víš?

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:37:02
  24. avatar
    [10] gerda [*]

    no a kdo chce něco smaženého - "rybičky" ze starého chleba. Rozšlehat 2-3 vajíčka, přidat strouhaný sýr. Do směsi namáčet starší chleba, pokrájený na menší kousky a do zlatova smažit. Jde to hodně rychle, když je velká pánev, je to spíš minutka. A z chleba je to chutnější, než z bílé veky

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:36:56
  25. avatar
    [8] werka [*]

    w4ceva: Já to v troubě v pohodě peču a . Když to tchánovci pečou na pánvi, tak mi to nechutná právě, že je to hodně mastné
    linde: Než tu veku nakrájím a napatlám, tak je trouba skoro rozehřátá ...
    Jinak do strouhaného sýry přidávám ještě šunku pokrájenou hodně na drobno

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:31:18
  26. avatar
    [7] Luciš [*]

    fancouzské toasty, chleba ve vajíčku se sýrem
    nasákne to hodně omastek (třeba jako knedla s vajíčkem), takže je to dost syté děláme z toustového chleba, sníme každý max dva kousky

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:26:58
  27. avatar
    [6] Věrulinka [*]

    gerda:to zkusím,to bude dobré.

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:25:38
  28. avatar
    [5] gerda [*]

    mám rychlejší a možná i zdravější variantu. Vezmete si veku (ne tu krájenou)a asi tak po 2 cm krajíčcích ji nakrojíte - nedokrojíte. Do mezery nacpete uzeninu, sýr, trošku másla a tak pokračujete až do konce. Pak to pěkně stisknete k sobě, zabalíte do alobalu a v troubě necháte cca 20 minut zapéct. Krájí se to na šikmé plátky. Obloha - zelenina.

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:19:46
  29. avatar
    [4] Linde [*]

    to opékání se mi moc nezamlouvá a než by se rozehřála trouba, to je celá věčnost. Klidně si tvou verzi pozměním a namažu veku máslem

    superkarma: 0 04.05.2006, 10:09:58
  30. avatar
    [3] Kekka [*]

    To zní dobře, akorát to mléko se mi tam nějak nezdá. Co když se to nenamočí?

    superkarma: 0 04.05.2006, 09:55:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme