Vaření

Tip na lehký recept: Řecký kuskus salát

Není snadné pohostit více lidí s rozdílnými chutěmi. Překvapte své přátelé a připravte jim lehký Řecký kuskus salát podle receptu, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette.

Nejen, že je relativně rychlý, jednoduchý a není vůbec problém jej udělat ve větším množství a třeba i trochu dopředu, ale také si na něm pochutná téměř každý mlsný jazyk. Zároveň není příliš chuťově exotický a tak se nemusíte bát, že by pro někoho z těchto důvodů nebyl vhodný. Je příjemný v létě, protože osvěží, ale i zasytí. Díky sýru a cizrně obsahuje dostatek bílkovin a tak může být vhodným hlavním vegetariánským pokrmem, nebo tvořit přílohou k masu či rybám. Olivový olej použijte extra panenský, má mnoho vitamínů, ale také dodá skvělou chuť.

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek kuskusuKuskus
  • 1,5 hrnku vody nebo vývaru
  • 1 lžička oregana
  • pár malých švestkových rajčátek pokrájených na menší kousky
  • ½ salátové okurky, oloupané a nakrájené na malé kostičky
  • 75 g řecké fety, nadrobit
  • hrst oliv bez pecek jako jsou kalamata
  • 1 malá červená cibule, na jemné kostičky
  • 1 plechovka vařené cizrny, propraná a okapaná
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje Minerva Kalamata
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl
  • čerstvé oregano na servírování

Jak na to:

1.       Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou. Tuto směs zalijte horkým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat přibližně 5 minut.

2.       Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience. Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu

Salát můžete servírovat vlažný nebo vychlazený. Bude tvořit příjemnou a aromatickou přílohu ke grilovanému masu nebo může být hlavním vegetariánským pokrmem servírovaným například s řeckým pita chlebem.

Minerva Kalamata

Minerva KalamataVelice specifický je Minerva Kalamata, olej, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz.

   
08.07.2015 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [7] bobani [*]

    vyzkouším Sml22

    superkarma: 0 08.07.2015, 15:54:25
  2. [6] lenzden [*]

    podobné děláme často

    superkarma: 0 08.07.2015, 14:05:07
  3. [5] myska1 [*]

    hmmmmmmm ale muž to nejí.................pro sebe dělat nebudu........Sml23

    superkarma: 0 08.07.2015, 13:15:29
  4. [4] ZdenaZ [*]

    salát z kuskusu se zeleninou jsem poprve jedla asi před 8 lety od manželky synovce ,která je francouzka a velice ráda tento salát dělala i když s jinými ingrediencemiSml67

    superkarma: 0 08.07.2015, 13:15:25
  5. avatar
    [3] Hanula [*]

    Sml16já jsem včera dělala caprese s fíkovým balsamikovým krémem (od ženy-in) a v zpomínala jsem přitom na grilovačku.....

    superkarma: 0 08.07.2015, 09:50:19
  6. [2] bayerova [*]

    Včera v tom horku mi přišel salátek k chuti

    superkarma: 0 08.07.2015, 09:48:49
  7. avatar
    [1] delfi.na [*]

    to bych si dala

    superkarma: 0 08.07.2015, 08:36:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme