Vaření

Tip na křupavé sváteční řízky z trouby a další dobroty

Vánoční svátky si bez klasického řízku nikdo z nás neumí představit. To, co nechybí na štědrovečerním stole je smažená ryba v trojobale a spolu s ní řízek, z kuřecího či vepřového masa. Pro ty z nás, kdo ale preferují lečí jídla je smažené jídlo zátěží pro zažívání. Proto vám chceme dát tip na speciality, které můžete využít pro sváteční stolování - řízky si jednoduše upečte. Uvidíte, že budou stejně chutné, jako ty klasické, smažené. Příprava je velmi jednoduchá, navíc můžete využít obalovací směsi s více příchutěmi.

Naším svátečním tipem jsou Maggi Nápady Křupavé řízky z trouby

Maggi Nápady Maggi Nápady přináší specialitu, která se hodí do všech domácností, recept na chutné a křupavé řízečky z trouby. Pro ty z vás, kdo se vyhýbají smaženým jídlům to může být dobrá alternativa smaženého řízku či smaženému rybímu filetu pro vánoční sváteční tabuli.

Příprava je velmi rychlá a jednoduchá - stačí vzít kuřecí nebo vepřové řízky, či rybí filet a obalit je z obou stran v oleji (stačí 2-3 lžíce na 4 porce) a potom v obalovací směsi. Položíme na plech a pečeme v troubě 15-18 minut. Rybí maso pečeme kratší čas, do 10minut. Příprava řízků v troubě vám umožní připravit chutné a křupavé řízky s použitím menšího množství oleje než je potřeba při smažení , a navíc se v troubě nemusí obracet!

Další variantou jsou Maggi Nápady - Křupavé bylinkové řízky z trouby. Vykouzlíte z nich křupavé řízečky s bylinkovou krustou. Příprava je plně stejná jako v předchozím postupu.

Pro inspiraci vám přinášíme další dva recepty, při kterých můžete křupavé řízečky ještě doplnit dalšími ingrediencemi a vytvoříte tím další variantu chutného jídla, které vám zabere minimum času! Co také můžete vyzkoušet?

Krůtí prsa plněná šunkou a sýrem

recepty600 g krůtích prsou, 120 g krájené šunky, 100 g plátkového Ementálu, 3 lžíce oleje, 1 balení Maggi Nápady Křupavé řízky z trouby

Omyté maso opatrně rozklepte a na polovinu každého řízku položte jeden plátek šunky a jeden plátek sýra. Volnou polovinu řízku překlopte na šunku se sýrem a stiskněte. Řízky nesolte ani nepepřete - chuť řízkům dá šunka a sýr. Maso potřete olejem a obalte z obou stran ve směsi pro přípravu křupavých řízků. Obalený řízek dejte na plech a pečte v předehřáté troubě při 200°C cca 12 minut. Po upečení řízky potřete rozpuštěným máslem.

Bylinkové rybí filety

recepty600 g rozmražených rybích filet (např. pangasius), 1 balení Maggi Nápady Křupavé bylinkové řízky z trouby, 3 lžíce oleje

Rozmražené rybí filety potřete z obou stran olejem a obalte ve směsi na přípravu křupavých řízků. Obalené rybí filety dejte na plech a pečte v předehřáté troubě při 200°C cca 12 minut.

Chcete tyto obalovací směsi Maggi Nápady křupavé řízky z trouby vyhrát? Zapojte se do naší soutěže a vyzkoušejte je!

Více inspirace najdete na www.maggi.cz

 

 

   
20.12.2011 - Maso a ryby - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme