Vaření

Tip ke grilování: směs z pečených paprik

Grilování. Jedna z věcí, proč se každou zimu těším na teplo a léto. Až vytáhneme a oprášíme gril a začneme vymýšlet dobroty, které na něm připravíme.

pečené papriky

Maso, u kterého jsme si už oblíbili některé úpravy, jako je pomerančová krkovička se špetkou chilli nebo kuřecí maso v pomerančové marinádě. A k nim přidáváme nejrůznější maso na pivo, nebo jsme zkoušeli i marinádu s kávou. Ta byla taky super. Vepřová panenka je dalším oblíbeným masem, které grilujeme.

Zamilovala jsem si taky malé bílé klobásky, které se ke grilování prodávají v Lidlu. To vždycky na začátek, aby se najedli ti největší hladovci, kteří se nemohou dočkat masa. Jsou ugrilované rychle, stačí je jen trochu opéct, a chutnají výtečně. K nim grilovací omáčky a zeleninové saláty. Mňam!

Co nesmí u žádného našeho grilování chybět, jsou nejrůznější saláty a omáčky. Ta poslední vznikla náhodou a byla skvělá. Dalším zkoušením jsem ji dovedla k dokonalosti. První omáčka z pečených paprik vznikla potřebou využít zbytkové teplo z grilu. Už bylo ugrilováno a teploměr na grilu pořád ukazoval 180 °C. Proč toho nevyužít?

Rychle jsem nakrájela papriky a zavřela je do grilu. A šli jsme spát. Opravdu. Na druhý den byly v grilu upečené papriky. Ty jsem jen rozmixovala a dochutila solí, pepřem a čerstvým česnekem.

Další pokus už jsem plánovala a papriky ugrilovala v troubě, v pekáči, a přidala už ke grilování celou hlavičku česneku. K mixovaným paprikám jsem tento česnek přidala a vzniklá omáčka byla mnohem jemnější, nasládlá.

Suroviny

  • 10 červených paprik
  • 1 hlavička česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Papriky rozpůlíme, očistíme od semínek a naskládáme do pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Promícháme, doprostřed dáme celou, neloupanou hlavičku česneku.

Pečeme pod grilem, dokud papriky nezačnou hnědnout. Vyndáme, necháme vychladnout.

Česnek vyloupeme a spolu s paprikami rozmixujeme. Někdo papriky ještě loupe, ale mě to přijde zbytečné, mixuji i se slupkou.

Ještě můžeme dochutit solí a pepřem, přidat třeba trochu oleje, podle potřeby. Vymícháme skvělou, voňavou omáčku, nejen ke grilování.

Dobrou chuť přeje Elly.

   
31.07.2014 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. [8] KARLA KREPELKOVA [*]

    Paprik se nam urodilo hodne,tak tuto variantu vyzkousim.

    superkarma: 0 01.08.2014, 13:25:47
  2. avatar
    [7] catcat [*]

    No, přidat ještě lilek, je to základ ajvaruSml67

    superkarma: 0 31.07.2014, 10:39:04
  3. [6] Helena Svatková [*]

    Jo, grilování mám moc ráda a teď je ten pravý čas, tato dobrůtka by mi určitě chutnala.Sml16

    superkarma: 0 31.07.2014, 08:58:50
  4. [5] manislava [*]

    hm to může být moc dobréSml22

    superkarma: 0 31.07.2014, 07:59:54
  5. avatar
    [4] řeřicha [*]

    určitě vyzkouším Sml22

    superkarma: 0 31.07.2014, 07:53:18
  6. avatar
    [3] gerda [*]

    když mně je líto nejíst je čerstvéSml15, v plné sezóně. Na zavaření jo, to je jiná.Sml16

    superkarma: 0 31.07.2014, 05:48:32
  7. [2] dvoři [*]

    jo a taky bych chtěla zkusit grilované kuře, čím ho potíráte ? balíte ho do alobalu ? uvítám vaše rady.

    superkarma: 0 31.07.2014, 00:26:52
  8. avatar
    [1] rendvo [*]

    grilované papriky bych teda nemusela, ale takový sýr hermelínek. To už se oblizuji teď. No a tou krkovičkou jak se v článku o ní píše bych taky nepohrdla.Sml16

    superkarma: 0 31.07.2014, 00:24:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme