Dr. Oetker je jedním z největších výrobců velmi kvalitních přípravků pro domácí výrobu džemů a marmelád. S přípravky na zavařování je Dr. Oetker na našem trhu dlouhodobě jedničkou. Pod touto značkou nyní najdete kompletní sortiment produktů na želírování, ze kterých si vybere každý, kdo dává přednost domácímu zpracování ovoce a zeleniny.
 
Výroba vlastních džemů, marmelád, želé a hustých sirupů z ovoce, květů a bylinek pomocí výrobků značky Dr. Oetker je velmi jednoduchá a hravě ji zvládne i úplný začátečník.  
 
S výrobky značky Dr. Oetker budou vaše domácí džemy, marmelády a sirupy nejen rychle hotové, ale pokud budete postupovat podle návodu na obale, máte záruku, že se vám vše dokonale povede a ovoce si zachová skvělou a plnou chuť.
 
S želírovacími přípravky od Dr. Oetker máte jistotu, že se vám domácí džemy, marmelády a sirupy vždy podaří!
 
Pektin Dr.Oetker
Doporučená MOC je 39,90 Kč za 20 g. Toto množství vystačí na 2 kg ovoce.
Výrobek obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Neobsahuje žádné konzervanty.
 
Jeden balíček Pektinu Dr.Oetker vystačí až na 2 000 g ovoce, ke kterému přidáte 700 až 1 000 g cukru podle toho, jak je ovoce zralé nebo podle toho, jak sladký džem budete chtít připravit. Pektin v džemu působí jako přírodní zahušťovadlo, díky kterému tak džem získá požadovanou konzistenci. Pektin Dr.Oetker je možné kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Více na
 
Návod, jak pomocí Pektinu připravit dokonalý džem

Budete potřebovat:

  • 2000 g ovoce
  • balíček Pektinu Dr.Oetker
  • 2 lžičky kyseliny citrónové
  • 700 - 1000 g řepného nebo třtinového cukru

Příprava

  1. 2000 g očištěného ovoce, nakrájeného na malé kousky nebo rozemletého, dáme do většího hrnce. Množství cukru zvolíme v závislosti na požadované sladkosti džemu. Pro méně sladký džem použijeme 700 g, pro sladší džem 1000 g cukru. Obsah balíčku Pektinu smícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání přivedeme do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

  2.  Přidáme zbytek cukru a opět přivedeme do varu. Pektin přidáváme vždy před cukrem! Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Vmícháme 1-2 lžičky kyseliny citrónové. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených suchých sklenic.

  3.  Sklenice pečlivě uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

  4.  Pro bezpečné uchování džemů a marmelád doporučujeme po skončení varu přidat 1/2 balíčku Pomůcky ke konzervování Dr.Oetker nebo džemy a marmelády sterilizovat.
     
    Pozor testování
    Chcete se zapojit do testování Pektinu Dr.Oetker?
    Přečtěte si naší výzvu, hledáme 50 testerek, které rády zavařují a získají krásný balíček produktů, které využijí právě pro zavařování, přípravu marmelád, džemů a sirupů.

Uložit

Reklama