Vaření

Testujeme omáčky Dolmio: Lasagne s houbami

Lasagne jsou oblíbeným jídlem, jehož příprava nezabere moc času a výsledek je perfektní. Díky rajčatové omáčce Dolmio Lasagne bude jídlo na stole ještě rychleji.

lasagne Dolmio

Po boloňských špagetách, které jsem s omáčkami Dolmio vyzkoušela minule, přišla na řadu sklenička s názvem Lasagne. Toto jídlo je u nás doma velice oblíbené. Pláty domácích těstovin jsou připravené za chvilku, stačí jen osmahnout a podusit maso, připravit bešamel a všechno dát zapéct do trouby.

S omáčkou Dolmio je práce ještě usnadněná. Zkusila jsem ji použít místo klasických mixovaných rajčat v plechovce, které běžně do lasagní dávám. Není potřeba už dochucovat. Osolila a opepřila jsem pouze maso, které jsem opékala na cibuli.

Pro ty, kdo s vařením nejsou moc kamarádi a neradi tráví v kuchyni svůj čas. Je omáčka Dolmio ideální. Právě proto, že se už nemusí dochucovat a k připravované směsi není kromě masa nutné nic přidávat. Jenže já jsem chtěla být trochu kreativní a nemohla jsem odolat čerstvým voňavým houbám. Právě těmi jsem totiž tentokrát lasagne ozvláštnila. A byla to výborná volba.

Suroviny

  • pláty lasagní - kupované nebo domácí
  • omáčka Dolmio Lasagne
  • 500 g mletého hovězího nebo vepřového masa, případně mix obou druhů
  • sůl a pepř
  • 2 cibule
  • 150 g čerstvých hub
  • trocha tuku - kousek másla, sádla nebo trocha oleje
  • kousek oblíbeného tvrdého sýra - gouda, ementál

na bešamel

  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 750 ml mléka
  • sůl a bílý pepř
  • muškátový oříšek

Postup

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme opékat na rozehřátý tuk do hlubšího hrnce nebo pánvičky. Asi po třech minutách přidáme nakrájené houby. Opékáme asi deset minut, na střední teplotu. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme než maso ztratí svou růžovou barvu a zhnědne.

lasagne Dolmio

Potom zalijeme trochou vodu, ztlumíme teplotu a dusíme asi deset minut pod pokličkou.

Připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, do kterého vmícháme moukou a umícháme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným mlékem a dobře rozmícháme, aby v bešamelu nebyly hrudky. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme asi dvacet minut provařit na mírnou teplotu. Nezapomínejte míchat, aby se nám omáčka nepřipálila.

Do podušeného masa přidáme omáčku Dolmio, promícháme a ještě chvilku dusíme.

Připravíme si zapékací mísu nebo pekáček. Na dno nalijeme trochu bešamelové omáčky, na kterou naskládáme pláty lasagní, jeden vedle druhého. Nepředvařujeme! Na lasagne dáme vrstvu masové směsi s omáčkou, opět vrstvu lasagní, vrstvu bešamelu a pokračujeme dokud máme omáčku, bešamel a těstovinové pláty. Zakončíme vrstvou bešamelu.

DolmioDolmioDolmioDolmio

Dáme zapéct do trouby, na 180 °C, asi 30 minut. Těsně před dokončením posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme trochu přidat teplotu, sýr na povrchu se rozpustí a lehce zezlátne.

Po vytažení z trouby necháme asi deset, patnáct minut vychladnout. Lasagne se budou lépe krájet.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť přeje Elly a www.dolmio.cz.

   
12.09.2014 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [7] elly [*]

    Gloria — #6kromě toho, že je použita kupovaná omáčka, JE to recept lasagne.

    K českým receptům - střídáme recepty různé, nejen české, máme rádi pestrou nabídku Sml58

    superkarma: 0 14.09.2014, 20:13:36
  2. avatar
    [6] Gloria [*]

    Radeji bych zde videla dobre ceske recepty, tento recept nema s lasagne vubec nic spolecneho. Ceska kuchyne je dobra a chutna, nevim proc jsou zde neustale napodobeniny ruznych receptu!

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 0 13.09.2014, 16:58:35
  3. avatar
    [5] Judo [*]

    Vypadají výborněSml59

    superkarma: 0 12.09.2014, 15:07:29
  4. avatar
    [4] elly [*]

    jap14 — #2z te skleničky a půl kila masa byly dobré čtyři velké porce...možná i pět...

    superkarma: 0 12.09.2014, 12:39:04
  5. [3] Klára Křížová [*]

    taky bych si je dala, hned teď k obědu Sml67

    superkarma: 0 12.09.2014, 11:30:58
  6. [2] jap14 [*]

    tyhle jsou nejlepší.. chutnají celé rodine a asi lasagne zkusím jen se bojím,že bude málo omáčky

    1. na komentář reaguje elly — #4
    superkarma: 0 12.09.2014, 11:27:05
  7. [1] maja2010 [*]

    vypadají skvěle!!! Sml67 oživení houbami je zajímavé, to by mě asi nenapadlo, určitě vyzkouším

    superkarma: 0 12.09.2014, 09:32:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme