Vaření

Těstoviny s tilápií, olivami a rajčaty

Něco málo kvalitních surovin, pár minut času a vykouzlíte jídlo, po kterém vám ještě dlouho zůstane příjemná chuť v ústech. To je přece ideální kombinace.

tilápie

Ne každého baví trávit v kuchyni spoustu času (jako mě). Jenže i já si občas s chutí připravím něco rychlého a skvělého. Třeba když přijedeme utahaní po nákupech domů. Otevřeme si výborné růžové víno, které jsem si přivezla z Tunisu, a k tomu připravím rychlovku z čerstvého filetu z tilápie.

Tilápie nilská je sladkovodní ryba z afrického kontinentu. Má jemné a sladké maso, které se hodí na různé kuchyňské úpravy. Pokud máte čerstvé filety, doporučuji, stejně jako u jiných ryb, co nejkratší tepelnou úpravu, ať maso příliš nevysušíte.

tilápie

Suroviny

  • 400 g těstoviny - pokud máte čerstvé pappardelle, tak jsou ideální
  • 4 filety z tilápie (jeden o váze asi 130 - 150 g)
  • 2 cibule
  • kousek másla a trocha olivového oleje
  • 250 g cherry rajčat
  • asi 20 černých oliv
  • trocha smetany - stačí tak 100 ml
  • sůl a pepř

Postup

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Až začne vřít, vhodíme do ní těstoviny, které vaříme téměř do měkka. Mezitím, než nám začne vřít voda a než se uvaří těstoviny, tak si krásně stihneme připravit zbytek jídla.

Filety z tilápie nakrájíme na větší kusy. Z jednoho filetu uděláme asi šest kousků. Ty osolíme a opepříme.

tilápie

Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtinky, olivy na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno.

Ve větší pánvičce zahřejeme trochu oleje a kousek másla. Na této směsi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které po chvilce (asi po třech minutách), přidáme kousky ryby. Ty asi po minutě otočíme na druhou stranu a přidáme do pánvičky i cherry rajčata a olivy. Opatrně promícháme, aby se kousky ryby moc nerozpadly, necháme asi dvě minuty a zalijeme troškou smetany. Promícháme, můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

A to už máme určtě uvařené těstoviny. Ty scedíme a necháme si stranou asi půl hrníčku vody, ve které se vařily. Těstoviny vsypeme do velké pánvičky a promícháme se směsí, kterou jsme uvařili. Přidáme i vodu, kterou jsme si odložili, aby nebylo jídlo suché.

tilápie

Můžeme také naservírovat na talíř těstoviny a nahoru dát pár lžic omáčky, zeleniny a rybích kousků a promíchat až na talíř.

Ještě lehce zalijeme extra virgin olivovým olejem a posypeme parmezánem.

Ihned podáváme, nejlépe s výborným bílým či růžovým vínem.

Dobrou chuť přeje Elly.

   
17.06.2014 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. [9] Jiřina Bartošová [*]

    těstoviny mám moc rádaSml30

    superkarma: 0 26.06.2014, 11:17:42
  2. avatar
    [8] Eva_CZ [*]

    elly — #7 Sml22 taky jsem myslela, ze jim zdravou rybu, ale to v jejim pripade neplati. Sml23Sml15 Ale je dobra, neni moc vyrazna a ,,rybi".

    superkarma: 0 17.06.2014, 13:16:23
  3. avatar
    [7] elly [*]

    Eva_Fl — #6 jeeeeežííííš přestaň s tou tilápií :-D

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #8
    superkarma: 0 17.06.2014, 13:12:34
  4. avatar
    [6] Eva_CZ [*]

    gerda — #4 ja tady jim takovy silenosti, jako spenatovy salat s mandarinkami a malinovym octem! A je to bajecny!Sml57

    V zivote by me to nenapadlo, jen mi to kdysi nekde predlozili a ja jsem to zamilovala. A masa na sladko a vubec, to bych tady mohla vypisovat pul dne.... 

    Tilapii mivame hodne casto a smazime ji na Vanoce misto kapra. Ale tahle ryba neni nejzdravejsi a clovek si musi dat bacha, ODKUD potvora je, protoze tilapie zere hovna a vubec veskery svinstvo, takze rozhodne NE dovoz z Ciny. Kupuji jen jihoamerickou, nebo z US farem. 

    Nastesti o ryby tady neni nouze, rybari u silnice prodavaji cerstve vylovene a na prani vam to vykostej a nadelaji filety, takze zadna prace doma. A cerstva ryba je nejlepsi, co si budeme namlouvat. Sml22

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 0 17.06.2014, 13:04:07
  5. avatar
    [5] Eva_CZ [*]

    elly — #3 hahaha, to je sranda, co? Chute se silene meni. Ja jsem taky jako mlada nejedla olivy, ted si otevru lahev a vecer mlsam. Sml30 Moje mila navsteva mi privezla kofolu, pravou ceskou. Jezisi, jak jsem ten hnus mohla tak milovat? Vubec mi to nechutnalo. Sml23Sml80

    superkarma: 0 17.06.2014, 12:59:24
  6. avatar
    [4] gerda [*]

    to člověk musí ochutnat v jiném prostředí, aby věděl, jaká je to dobrota. Já takhle přišla na nejlepší zálivku na saláty - pátrala jsem po složce, co v ní výborně chutná...a on to vinný ocet!

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #6
    superkarma: 0 17.06.2014, 09:42:04
  7. avatar
    [3] elly [*]

    Eva_Fl — #1 já jsem ještě před týdne nejedla olivy :-D Naučila jsem se v Tunisu a teď je cpu všude kam to jde :-)))

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #5
    superkarma: 0 17.06.2014, 08:38:28
  8. avatar
    [2] hanika [*]

    mňam Sml20

    superkarma: 0 17.06.2014, 08:15:38
  9. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Proc ne, jen nevim, proc bych mela krajet olivy, kdyz si je muzu koupit uz nakrajene na kolecka. A neco se se mnou stalo - ja jsem totiz nenavidela parmazan. Jeste pred cca 4mi dny. Od te doby jsem se posedla a sypu si ho, kam jen muzu, ted si ho jdu nasypat na rybu se zeleninou, co mam k veceri, rano jsem ho mela na vejcich s rajcaty, v poledne na kung pao kureti. Sml52Sml52Sml52Sml52Sml52

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 17.06.2014, 04:24:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme