Vaření

Těstoviny s houbami a pečeným králíkem

těstoviny s houbami

Těstoviny jsou často rychlým jídlem, když nevíte, co uvařit hladové rodině. Nepleťte si je ale s nějakou nouzovkou. Je to jídlo, které může být dokonalé a může chutnat jako z drahé restaurace. Stačí jen zvolit ty správné čerstvé suroviny.

A tou jedinečnou surovinou jsou teď houby! Už jen pár malých hříbků, čerstvě přinesených z lesa, vám zaručí dokonalý úspěch. Připravíte díky nim velice lehké sezonní jídlo. K dnešním těstovinám jsem houby doplnila masem. Ale jen tak velice lehce. Zbylo mi totiž pečené králičí maso a k němu už žádná příloha. Tak jsem maso obrala a přidala do pánvičky k houbám.

Podobně můžete zužitkovat i pečené nebo grilované kuřecí maso. Nemáte žádné maso, které zbylo? Nevadí. Jedno kuřecí prsíčko udělá stejnou službu.

těstoviny s houbami

Suroviny

  • houby nasbírané v lese - množství dle úspěšnosti a chuti
  • 3 šalotky
  • zbylé pečené nebo vaření králičí (případně drůbeží) maso
  • 2 lžíce másla
  • kmín
  • pár kousků zelené petrželové nati
  • sůl a pepř
  • parmezán na posypání

Postup

V hlubším hrnci nebo pánvičce osmahneme na rozehřátém másle najemno pokrájenou šalotku. Přidáme nakrájené houby. Ideálně na plátky.

Ochutíme solí, kmínem a pepřem, promícháme a při stálém míchání opékáme asi pět minut. Zalijeme trochou vody, nebo ještě lépe trochou vývaru. Jen tak, aby byly houby ponořené. Přiklopíme poklicí a dusíme asi dvacet minut, klidně i půl hodiny. Vložíme nakrájené kousky masa.

těstoviny s houbami

Přidáme nasekanou zelenou petrželovou nať, promícháme, ještě podle potřeby dochutíme a vsypeme uvařené a okapané těstoviny. Z těstovin si necháme asi hrnek vody, ve které se vařily. Po promíchání těstovin s houbami přidáme do hrnce nejdříve půl hrnku vody z těstovin. Promícháme, a když se nám zdají těstoviny dost obalené omáčkou, a ne suché, tak už další vodu nepřidáváme. Jinak můžeme ještě trochu vody přidat. Promícháme, ještě prohřejeme a ihned servírujeme na nahřáté talíře.

Na talíři zdobíme petrželovou natí a sypeme parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte rádi houby? Máme pro vás tipy na výborné recepty.

kuřecí vývar s houbami

kuře s houbami

quiche

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
30.08.2016 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. [9] Andreadornova [*]

    Vypadá to výborně Sml67

    superkarma: 0 30.08.2016, 21:47:15
  2. avatar
    [8] Olluška [*]

    Mňam, vypadá to moc dobře! Sml67

    superkarma: 0 30.08.2016, 14:10:25
  3. [7] Petra76 [*]

    Bude k večeři, mňam :-)!

    superkarma: 0 30.08.2016, 11:26:21
  4. [6] bobani [*]

    udělám si s hlívou

    superkarma: 0 30.08.2016, 10:26:29
  5. [5] nea [*]

    Mňam, hned bych si dala, ale houby nemám.

    superkarma: 0 30.08.2016, 09:39:21
  6. avatar
    [4] gerda [*]

    Rikina — #3Kdybys kupovala, podívej se po těch tmavých žampionech anebo velkých Portobello. Mají mnohem lepší i přirozenější houbovou chuť a Portobello můžeš udělat narychlo, jako steak.

    superkarma: 0 30.08.2016, 09:29:05
  7. [3] Rikina [*]

    Leda bych si šla koupitv žampiony. V lese není nic. Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #4
    superkarma: 0 30.08.2016, 08:14:12
  8. [2] spavec [*]

    Mňam Sml16 zrovna jsem si uvařila guláš z hlívy, tohle taky vypadá moc dobře.

    superkarma: 0 30.08.2016, 07:50:16
  9. avatar
    [1] gerda [*]

    Vynikající a vděčné jídloSml67

    superkarma: 0 30.08.2016, 06:58:31

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme