Vaření

Těstoviny s houbami

Často stačí jen jedna jediná surovina, kolem které se točí celý svět. Voňavé houby z lesa k sobě nepotřebují žádné další hromady dochucovadel a surovin. Vystačí si téměř samy.

těstoviny s houbami

Výborným tipem na rychlý oběd s minimem surovin jsou těstoviny s houbami. Lehké sezonní jídlo, které máte hotové za chvíli. Přijdete z lesa, v košíku jakékoliv houby. U nás je to tak, že manžel se pustí do krájení a skládání plátků hub na síťku, kterou jsme si k sušení vyrobili, a já začnu z právě donesených hub vařit.

A než je pokrájeno, tak je uvařeno. Není to geniálně vymyšleno? :-)

Těstoviny k tomuto jídlu doporučuji domácí. Opět pár minut práce při výrobě těsta a trochu více práce při zhotovování finálního výrobku. Když máte k ruce kuchyňský robot Cooking Chef, který má nástavce pro výrobu těstovin, tak se o nějaké velké práci nedá ani mluvit. A recept na domácí těstoviny najdete u nás na magazínu.

Kdo se s domácími těstovinami nechce zdržovat, použije kupované, vybírejte pečlivě.

Suroviny

  • houby nasbírané v lese - množství dle úspěšnosti a chuti
  • 3 šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • pár kousků zelené petrželové nati
  • sůl a pepř
  • parmezán na posypání

Postup

V hlubším hrnci nebo pánvičce osmahneme na rozehřátém olivovém oleji najemno pokrájenou šalotku. Přidáme česnek, ještě minutku opékáme a přidáme nakrájené houby. Ideálně na plátky.

Ochutíme solí a pepřem, promícháme a při stálém míchání opékáme asi pět minut. Zalijeme trochou vody, nebo ještě lépe trochou vývaru. Jen tak, aby byly houby ponořené. Přiklopíme poklicí a dusíme asi dvacet minut, klidně i půl hodiny.

Přidáme nasekanou zelenou petrželovou nať, promícháme, ještě podle potřeby dochutíme a vsypeme uvařené a okapané těstoviny. Z těstovin si necháme asi hrnek vody, ve které se vařily. Po promíchání těstovin s houbami přidáme do hrnce nejdříve půl hrnku vody z těstovin. Promícháme, a když se nám zdají těstoviny dost obalené omáčkou, a ne suché, tak už další vodu nepřidáváme. Jinak můžeme ještě trochu vody přidat. Promícháme, ještě prohřejeme a ihned servírujeme na nahřáté talíře.

Na talíři zdobíme petrželovou natí a sypeme parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

1Partnerem rubriky je značka Maggi a stránky www.maggi.cz, kde najdete mnoho zajímavých receptů. Chceme vám doporučit i facebookové stránky značky, kde se stále něco děje a každý den zde najdete zajímavé tipy a inspiraci – můžete se stát členem https://www.facebook.com/MaggiCZSK
   
20.08.2014 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [14] capkova [*]

    HOUBY ROSTOU JAKO PO DEŠTI - TAK PROČ NE ....Sml59

    superkarma: 0 22.08.2014, 20:59:53
  2. [13] KARLA KREPELKOVA [*]

    Tak testoviny s hribky varim a vzdy se po nich jen zaprasi.Tedkom kdyz rostou je to vyborne.Dalsi obmena obeda.Toto obdobi preje i tem co maji radi zeleninu,protoze jsou rajcata,tykve,papriky a jine.

    superkarma: 0 21.08.2014, 18:16:58
  3. [12] hada [*]

    houby miluji, ale bohužel jako jediná z rodiny.

    superkarma: 0 20.08.2014, 22:53:39
  4. avatar
    [11] gerda [*]

    knihovna — #7nerozčiluj mě, člověk je rád, když má babky a suchohřibySml15

    superkarma: 0 20.08.2014, 18:08:15
  5. [10] Helena Svatková [*]

    Také moje oblíbené jídlo, sýr nedávám.Sml16

    superkarma: 0 20.08.2014, 16:56:48
  6. [9] Zuza70 [*]

    gerda — #2 Sml67Sml52Sml52Sml52Sml67

    superkarma: 0 20.08.2014, 13:26:31
  7. avatar
    [8] kobližka [*]

    To milujeme,jen s poctivým domácím sádlem a bez toho sýra.

    superkarma: 1 20.08.2014, 10:06:01
  8. [7] knihovna [*]

    Houby rostou jak o závod. manžel byl v sobotu a našel asi 120 hříbků. Vše usušil a máme na zimu pytlík nasušených hub. A to ještě tchýně ušila kanafasový pytlík na houby! Sml79 Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 20.08.2014, 09:19:16
  9. avatar
    [6] řeřicha [*]

    dělám a houby miluju Sml22

    superkarma: 0 20.08.2014, 08:56:30
  10. [5] MagdaN [*]

    a zase ty houby ... Sml16

    superkarma: 0 20.08.2014, 08:46:41
  11. avatar
    [4] helikoptera [*]

    tak tohle vypadá hodně dobře Sml22

    superkarma: 0 20.08.2014, 08:26:30
  12. avatar
    [3] vopis [*]

    Také děláme, teda pokud nám les nadělí Sml16

    superkarma: 0 20.08.2014, 08:19:48
  13. avatar
    [2] gerda [*]

    Mně to připadá dost složité na jednoduché jídlo. Asi budu jak Babica, ale protože nemám po ruce šalotku, dám normální cibuli. Na osmažené cibulce osmažím houby. Rozhodně je ale nezalévám vodou! Samy totiž tekutinu pustí. Mezitím se mi vedle vaří těstoviny /na domácí se můžu vybodnout, to tak - umývat pak ještě i robotaSml30/. Než se uvaří, houby osolím, opepřím eventuelně okmínuju. Scezené těstoviny přihodím do kastrolu s houbami a promíchám. Když tohle jídlo zbude, dá se z něj další den po přidání např. lehce orestovaných zelených paprik, žloutků a bílkového sněhu zapéct nákyp.

    1. na komentář reaguje Zuza70 — #9
    superkarma: 2 20.08.2014, 07:04:27
  14. [1] manislava [*]

    tak tohle je jedno z mála jídel.které bohužel nemůžu,nechutná mi toSml80

    superkarma: 0 20.08.2014, 06:10:44

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme