Uncle Ben´s omáčky jsou super. Kromě toho, že jsou opravdu chutné, tak jejich složení odpovídá přesně tomu, co chceme, když přemýšlíme nad tím, co jíme.
Omáčky jsou ze 100% přírodních ingrediencí. Nenajdete v nich žádná chemická barviva a dochucovače, jen ovoce, zeleninu, koření a další přírodní suroviny. Vybírat můžete z mnoha druhů omáček a já jsem tentokrát sáhla po omáčce „sečuánské“ - Szechuan.
V lednici jsem měla mleté vepřové maso, a tak byla rychlovka na světě. Omáčky není nutné doplňovat dalšími přísadami, přesto jsem maso osmahnula na cibulce, a až poté zalila omáčkou.
Jako přílohu jsem uvařila Uncle Ben´s rýži Basmati. K masu s omáčkou se hodila výborně, ale stejně tak si dovedu představit stejnou směs i s čínskými skleněnými nudlemi. Asi to vyzkouším příště.
Suroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 menší cibule
- trocha oleje
- 1 sklenice omáčky Uncle Ben´s Szechuan
- rýže Uncle Ben´s Basmati
- sůl
Postup
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. K té asi po třech minutách vsypeme mleté maso.
Mícháme a opékáme na pánvi, až maso přestane být růžové a zhnědne. Potom přilijeme omáčku Uncle Ben´s Szechuan, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme asi 10 minut dusit při mírné teplotě.
Rýži, která je ve varných sáčcích, uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě doměkka.
Servírujeme na talíře nebo do misek, s příborem nebo pro odvážlivce s hůlkami.
Dobrou chuť přeje Elly.
Čtěte také
- Uncle Ben´s sladkokyselá kuřecí stehýnka
- Uncle Ben´s losos v cibulové omáčce
- Zdravá a rychlá večeře s chutí Asie
Nový komentář
Komentáře
Tak já vám teda holky věřím a zkusím ji.Díky elly za inspiraci.
škoda, že už v ČR není v prodeji UB omáčka Texas/4pepře, tu jsem měla nejraději
elly — #9musíme věřit, protože pak bychom místo jídla laboratorně zkoumali a najíst se bychom kvůli tomu neměli čas
Léthé — #8my tyhle omáčky děláme nejčastěji s kuřecím...teď mě mile překvapilo, že i s tím vepřovým to bylo super...
gerda — #6 já doufám, že v tomhle ti výrobci moc kecat nemůžou, že jim chodí nějaké kontroly nebo tak něco...nám spotřebitelům asi nezbývá nic jiného než doufat
elly — #4 máš pravdu....žádné e-e
v tom není. Já jen to vepřové pozměním....to mohu že jo ?
elly — #5jo, to souhlasím, proto jsem si vyhledala složení a jestli nekecají, tak v tom určitě žádnou chemii nemají.
gerda — #2Já třeba taky nerada vařím z polotovarů (téměř vůbec). Ale někdy fakt nestíhám a nemáme chuť na něco jako aglio olio, které jsou za patnáct minut. A tak když po něčem kupovaném ze skleničky sáhnout, tak Uncle Ben´s myslím je úplně v pořádku...
free — #3"éčka" nemusí být vždycky špatná, záleží co za "éčka" se v potravinách vyskytují. Navíc ve výrobcích Uncle Ben´s žádnou chemii a zdraví škodlivá "éčka" nenajdete...
gerda — #2Přesně tak a ještě se vyhneme nějakému Ečku . Tuto variantu beru jenom pokud mám někam jet a vím, že nebude na dosah jiné stravování.
Dívala jsem se na složení, je sympatické, ale nevidím tam nic, co bych neměla doma. Tudíž mi bude milejší, když si ji udělám sama, pokud budu chtít. Možná i ušetřím.