Reklama

Uncle Ben´s omáčky jsou super. Kromě toho, že jsou opravdu chutné, tak jejich složení odpovídá přesně tomu, co chceme, když přemýšlíme nad tím, co jíme.

Uncle Ben´s Szechuan omáčka

Omáčky jsou ze 100% přírodních ingrediencí. Nenajdete v nich žádná chemická barviva a dochucovače, jen ovoce, zeleninu, koření a další přírodní suroviny. Vybírat můžete z mnoha druhů omáček a já jsem tentokrát sáhla po omáčce „sečuánské“ - Szechuan.

V lednici jsem měla mleté vepřové maso, a tak byla rychlovka na světě. Omáčky není nutné doplňovat dalšími přísadami, přesto jsem maso osmahnula na cibulce, a až poté zalila omáčkou.

Jako přílohu jsem uvařila Uncle Ben´s rýži Basmati. K masu s omáčkou se hodila výborně, ale stejně tak si dovedu představit stejnou směs i s čínskými skleněnými nudlemi. Asi to vyzkouším příště.

Suroviny

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 2 menší cibule
  • trocha oleje
  • 1 sklenice omáčky Uncle Ben´s Szechuan
  • rýže Uncle Ben´s Basmati
  • sůl

Postup

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. K té asi po třech minutách vsypeme mleté maso.

Mícháme a opékáme na pánvi, až maso přestane být růžové a zhnědne. Potom přilijeme omáčku Uncle Ben´s Szechuan, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme asi 10 minut dusit při mírné teplotě.

Rýži, která je ve varných sáčcích, uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě doměkka.

Servírujeme na talíře nebo do misek, s příborem nebo pro odvážlivce s hůlkami.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také