Oběd za patnáct minut. Sen? Ne, skutečnost! S rýží a omáčkami od Uncle Ben´s to zvládnete hravě a s minimem surovin. A nemusíte se bát. Složení omáček je 100% přírodní, žádná chemie, žádná škodlivá barviva.

Uncle Ben´s Sweet & Sour

Testování výrobků od Uncle Ben´s mě opravdu bavilo. Omáčky, které jsou v nabídce, mají výbornou chuť a dají se zkombinovat pokaždé s jiným masem nebo použít klidně bez čehokoliv navíc. Jsou prostě chutné samy o sobě.

Pro dnešní oběd jsem si vybrala dlouhozrnnou rýži ve varných sáčcích. Vaří se deset minut. Mezitím si jen velice lehce osmahnete krevety, přidáte k nim na prohřátí omáčku a nakonec i uvařenou rýži. Promícháte a hotovo. Oběd je na stole.

Suroviny

  • 1 sklenice Uncle Ben´s Sweet & Sour omáčky
  • 2 sáčky Uncle Ben´s dlouhozrnné rýže ve varných sáčcích
  • 250 g loupaných předvařených krevet
  • sůl
  • nasekaná zelená petrželová nať
  • olivový olej

Postup

Do vroucí osolené vody dáme rýži ve varných sáčcích a vaříme deset minut. Mezitím v menší pánvičce rozehřejeme oleje a vhodíme na něj krevety. Lehce osolíme a mírně prohřejeme. Odstavíme z plotny. Pár krevet napíchneme na špejli a touto ozdobíme hotové jídlo.

Uvařenou rýži vyndáme z vody, necháme okapat. Omáčku přilijeme ke krevetám do pánvičky, promícháme a prohřejeme. Přidáme rýži, opět promícháme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Ihned podáváme, ozdobené petrželkou a špízem z krevet.

Uncle Ben´s rýže a omáčka

Dobrou chuť přeje Elly.

Reklama