Vaření

Testovaly jsme: Oliva Nera - restaurace s puncem Itálie v srdci Prahy

Pokud milujete Itálii a její gastronomické skvosty, vydejte se za nimi do centra staré Prahy. Na Betlémském náměstí pak vezměte za kliku krásné restaurace s názvem Oliva Nera. S kolegyní jsme se vydaly zjistit, jestli zvěsti o schopnostech zdejšího italského šéfkuchaře nelhaly.

Oliva Nero

Už když vstoupíte do chodby, dýchne na vás nevšední atmosféra, kterou dotváří poklidná stylová hudba. Hned po vstupu do restaurace mě napadá, že je to místo jako stvořené pro slavnostní večeře a romantiku ve dvou při svíčkách. Přesto se tu ale necítíte nijak nuceně a nemáte pocit, že vás ze všech stran sledují, zda držíte vidličku správně. Je tu cítit domácká atmosféra.

Oliva Nero

Restaurace Oliva Nera je vyhlášena svou italskou kuchyní. Servírují zde domácí těstoviny i dezerty a oblíbená je tu prý i grilovaná chobotnice nebo šafránové rizoto s krevetami. My ale otestovaly novinky, které zdejší italský šéfkuchař Fabio Polverini pro hosty připravil na takzvanou „zimní sezónu“. V oficiálním jídelníčku restaurace by se tak měly objevit už brzy. „Přes léto lidé více spěchají, chtějí spíše rychlá jídla, ale přes zimu je to naopak. Proto jsme se rozhodli rozšířit naše menu o několik, převážně masitých, pokrmů. Ať už je to jehněčí, kachna či jelen,“ řekl nám vedoucí restaurace Martin Matoušek.

Jelikož jsme měly ochutnat více hlavních jídel, předkrm jsme s díky odmítly.

Mým prvním chodem byla kachní prsíčka s medem. Jak báječně vypadala, tak i chutnala. Maso doplňovala demi glace omáčka a jako příloha byl zvolen bramborový dortík a brokolicové pyré.

Oliva Nero

Druhým chodem bylo králičí rolka ze hřbetu po „Etrusku“ s černými olivami. Skvěle jej pak doplňovaly vařené bílé fazole s česnekem a šalvějí.

Oliva Nero

Pomyslnou třešničkou na dortu večera byl dezert. Kakaová mousse s teplým pomerančovým přelivem. Velmi lehká a pohádkově skvělá chuť, která se dá jen těžko popsat. Lepší bude, když si ji dopřejete i vy sami.

Oliva Nero

A jak chutnalo kolegyni Kláře Křížové?

Já měla možnost ochutnat oblíbenou panenku s karamelizovanými jablky. Myslím, že je to jídlo, které zachutná všem ženám. Snoubení chuti libového masa s teplými jablky je přímo skvělé. Opravdu doporučuji.

Oliva Nero

V rámci testování jsme s Julií měly možnost ochutnat také jehněčí kotletku s přílohou listového špenátu. Jak tyto kotletky, tak špenát miluju, takže jsem musela sníst ještě tento chod, nešlo tomu odolat!

kotleta

Prostě, na podzimní jídelníček se hosté restaurace Oliva Nera musí těšit. Skladba jídel je skvělá. Již jsem ji doporučila známým, kteří mají v oblibě mořské plody. Grilovaná chobotnice je tipem šéfkuchaře.

Smetanová Panna Cotta s teplým lesním ovocem a byla úplně nejlepším závěrem celé večeře!

Oliva Nero

Více informací o restauraci Oliva Nera naleznete na stránkách http://www.olivanera.cz/

OLIVA NERA

Ristorante Italiano

Betlémské nám. 10/258

110 00 Praha 1 - Staré Město

tel.: +420 222 212 915

 

Čtěte také:

   
27.10.2015 - Gastronomie - autor: Julie Hájková

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme