Vaření

Test Tefal Easy Soup: Dýňová polévka

Tefal Easy Soup dýňový krém

Máte rádi chytré pomocníky do kuchyně? Pak vás Tefal Easy Soup nadchne stejně jako mě. Jak už název napovídá, připravíte v něm velice snadno nejrůznější polévky. Ale nejen ty! Také třeba ovocné přesnídávky nebo koktejly.

Ráda zkouším novinky mezi kuchyňskými spotřebiči. Proto jsem se s chutí pustila do testování novinky od Tefal. Easy soup. Přístroj je trochu větší než rychlovarná konvice. Nezabere tedy moc místa. A k čemu je dobrý? Podle názvu je určený především na snadnou přípravu polévek. Krémových i těch s kousky surovin. Můžete v něm však připravit také kompot, krémový nápoj nebo některé dezerty.

Hned při přípravě první polévky - dýňové, jsem byla nadšená. Má jediná práce byla nakrájet cibuli a dýni. Zbytek za mě udělala chytrá mašinka. Milujeme doma krémové polévky, ale nebaví mě je mixovat. Trvá to dlouho, někdy polévka šplíchá všude kolem. Celou polévku musím většinou nalít do mixéru. Ušpiním tak hrnec a ještě mixér.

S Tefal Easy soup ušpiníte pouze jednu nádobu. V té se totiž celá polévka uvaří, míchá i rozmixuje. Po zvukovém signálu polévku naservírujete a do přístroje nalijete vodu. Funkce samočištění za vás udělá i další práci, umyje vašeho pomocníka. Někdy je potřeba ještě trochu otřít houbičkou a utěrkou. Hotovo.

Já osobně jsem Easy soup nadšená. Mám ráda pomocníky, kteří mi usnadní práci. A to tahle novinka od Tefalu opravdu udělá.

Tefal Easy soup

Suroviny

  • 600 g máslové dýně
  • 200 ml vody
  • čerstvá šalvěj
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pomeranč
  • 500 ml kokosového mléka
  • sůl

Postup

Máslovou dýni zbavte ostrým nožem slupky. Nakrájejte na malé kousky. Česnek nasekejte nadrobno.

dýňová polévka

Dýni i česnek dejte do Tefal Easy soup. Přidejte šťávu a dužinu z pomeranče, dva lístky šalvěje, kokosové mléko a ochuťte solí.

dýňová polévka

Zapněte funkci „creamed soup“ - krémová polévka. A od této chvíle se o nic nemusíte starat. Jen po dvaceti minutách servírovat horkou krémovou polévku.

Tefal Easy soup

Čím můžete hotovou dýňovou polévku ještě vylepšit?

  • Na pánvičku nalijte trochu olivového oleje. Rozpalte pánvičku a vhoďte na ni pár lístků šalvěje. Opečte je dokřupava. Křupavými lístky potom ozdobte polévku. Jsou výborné!
  • Polévku posypejte čerstvě rozemletou špetkou chilli.
  • Výborně nám k polévce chutnal dokřupava opečený pita chléb ochucený rozmarýnem a tymiánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vyzkoušejte i další polévky:

   
28.08.2015 - Předkrmy - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [35] gerda [*]

    denkas — #34když to sní hořkýSml80...to by člověk nevěřil, co všecko jsou lidi schopni pozřít. Jedl by tu někdo hořkou cuketu nebo okurku?Sml80Sml2

    superkarma: 0 30.08.2015, 13:57:22
  2. avatar
    [34] denkas [*]

    gerda — #33jojo,zrovna včera řikali,že se už jeden dědek otrávil Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #35
    superkarma: 1 30.08.2015, 10:29:13
  3. avatar
    [33] gerda [*]

    paníliška — #31 Sml22 - teď je jejich sezóna.

    1. na komentář reaguje denkas — #34
    superkarma: 0 28.08.2015, 15:04:21
  4. avatar
    [32] kobližka [*]

    denkas — #29 to bych si dala Sml22

    superkarma: 1 28.08.2015, 14:49:27
  5. avatar
    [31] paníliška [*]

    gerda — #28 zrovna dnes jsem dělala cuketové zelí, postup naprosto stejný, jen místo dýně cuketa.

    1. na komentář reaguje gerda — #33
    superkarma: 0 28.08.2015, 14:44:34

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] paníliška [*]

    elly — #24 Tomu věřím a dokud jsem neochutnala, nevěřila bych, jak výborná může být. Sml67

    superkarma: 0 28.08.2015, 14:42:52
  2. avatar
    [29] denkas [*]

    kobližka — #14 se přidám,čtyři! Ale když jim to chutná,ať si daj i za nás. Já dnes dobrou bramboračku a jak si všichni pochutnali! Sml59

    1. na komentář reaguje kobližka — #32
    superkarma: 1 28.08.2015, 14:32:09
  3. avatar
    [28] gerda [*]

    elly — #23jednoduché jako hrom...

    1 střední dýně, jakákoliv. ZabítSml30, vykuchat, pokrájet na menší díly a oloupat. Ustrouhat na hrubém slzičkovém struhadle. V kastrole do sklovita usmažit 2 velké cibule, na ten základ hodit strouhanou dýni, trochu orestovat, pak osolit, okmínovat. Podle potřeby podlít vodou - ne utopit - jen aby byla vidět. Pod pokličkou udusit do měkka. Pak se to zahustí syrovou strouhanou bramborou a trochou MÁSLOVÉ jíšky. Chuť (dýně je naprosto bez chuti) se vyladí octem a cukrem, podle našich zvyklostí, každý to máme trochu jinak. Podávat jako běžné dušené zelí s tím, co k němu patří (knedlíky, pečínka).

    Tohle je spíš slovenské nebo moravské jídlo, Slováci tomu říkají "prívarok". Prívarky můžou být z ledačeho, na slovenské kuchyni se mi líbí, jak všecko zužitkuje.

    1. na komentář reaguje paníliška — #31
    superkarma: 0 28.08.2015, 13:59:04
  4. [27] murat [*]

    A dýňovku dělám obyčejně. Necpu do ní ani mrkev, brambory a nic co jsem už ledaskde vyčetla. Jen dýně, česnek, dochutím solí, pepřem, kuřecím bujónem, kari, kurkuma, sušený zázvor, muškátový květ. Zjemním smetanou. Jak už jsem psala, nejlepší je z máslové dýně, ale ani z hokaida nebo jiné není špatná.

    superkarma: 0 28.08.2015, 13:20:47
  5. [26] murat [*]

    Já dělám dýňové zelí stejně jako klasické. Na cibuli, s kmínem, zahušťuju jen bramborou. Sml67 Chutná všem. S bramboŕovým knedlíkem a pečenou flákotou. Sml67

    superkarma: 0 28.08.2015, 13:18:02
  6. [25] free [*]

    Max. kapacita 1,2 litru, cena 2.990,- Kč. Musela bych mít 2-3 ks abych hladovce nakrmila.

    Myslím, že tohle je pro lépe situovaného studenta či mladého pracujícího, co mu stačí jenom polévka, někam na privát.

    superkarma: 0 28.08.2015, 13:05:36
  7. avatar
    [24] elly [*]

    paníliška — #22já taky střídám několik různých receptů, nebo spíš než receptů, tak pokaždé trochu jinak dochucujeme. Ale asi všechny mám moc ráda...i když každá chutná trochu jinak :-)

    1. na komentář reaguje paníliška — #30
    superkarma: 0 28.08.2015, 13:02:23
  8. avatar
    [23] elly [*]

    gerda — #18neumím :-) hoď sem recept :-)

    1. na komentář reaguje gerda — #28
    superkarma: 0 28.08.2015, 13:01:07
  9. avatar
    [22] paníliška [*]

    Dýňová polévka je naprosto luxusní, dělám ji sice úplně jinak, ale milujeme ji.

    1. na komentář reaguje elly — #24
    superkarma: 0 28.08.2015, 12:56:23
  10. avatar
    [21] gerda [*]

    bobani — #20však máš recept, zkusSml58

    superkarma: 0 28.08.2015, 12:51:18
  11. [20] bobani [*]

    polévky jím jen vyjímečně . dýňovou jsem ještě neměla a docela by mě zajímala .

    1. na komentář reaguje gerda — #21
    superkarma: 0 28.08.2015, 12:47:58
  12. avatar
    [19] amphora [*]

    Sml16 ach jo, zase kojenecké blafy !! Ze zásady nejím nic, co už od pohledu vypadá, že to již jednou někdo požil !!!Sml68Sml68Chápu, že krémové je teď IN, bez tyčáku mnozí nedají ani ránu, ale .....klasická polévka je teprve ONO.Za mněSml68Sml68Sml68

    superkarma: 1 28.08.2015, 12:44:28
  13. avatar
    [18] gerda [*]

    elly — #13Elly, tak sem hoď radši recept na dýňové zelí, třebas...s knedlíkama a pečenou kačenou je výborné.

    1. na komentář reaguje elly — #23
    superkarma: 0 28.08.2015, 11:42:28
  14. avatar
    [17] gerda [*]

    murat — #5dýňový kompot je dobrý, když je dobrý recept. U dýně nestačí naskládat ji do sklenice, přelít sladkokyselým nálevem a zavařit. Dýňový kompot vyžaduje 3 etapy: 1. den se pokrájená dýně máčí v octovém roztoku. 2. den se scedí a s cukrem, hřebíčkem, celou skořicí a na kolečka pokrájeným citronem svaří do sklovita, opět se v tom nechá do zítřka. No a třetí den se teprve zavařuje v hrnci ve sklenicích. Pak je kompot chuťově vyvážený. Takhle udělaná dýně je vynikající i třebas v kompotové buchtě.

    superkarma: 0 28.08.2015, 11:40:44
  15. avatar
    [16] vladka321 [*]

    Dýňová polévka u nás patří k těm nejoblíbenějším, i když v této úpravě ji neznám a docela se i bojím jí zkusit - není potom příliš do sladka?

    samecka — #9Tvoje komentáře prostě nemají chybu. Musela jsem si vyrolovat zpět a potom jsem se mále rozbrečela smíchy Sml52

    superkarma: 0 28.08.2015, 11:36:27
  16. avatar
    [15] elly [*]

    kobližka — #14ano...najde se tady asi více lidí, kteří nemají rádi krémové polévky Sml58

    superkarma: 0 28.08.2015, 11:20:21
  17. avatar
    [14] kobližka [*]

    elly — #13 Když tak pro nás tři Sml33

    1. na komentář reaguje elly — #15
    2. na komentář reaguje denkas — #29
    superkarma: 2 28.08.2015, 11:12:47
  18. avatar
    [13] elly [*]

    Eva_Fl — #1 gerda — #2Holky, musíte se smířit s tím, že tady nevaříme jen pro vás dvě Sml57 Blíží se podzim, dýně je v kurzu a krémové polévky jsou oblíbené. Naštěstí...protože je dělám moc ráda :-*

    1. na komentář reaguje kobližka — #14
    2. na komentář reaguje gerda — #18
    superkarma: 1 28.08.2015, 11:05:24
  19. avatar
    [12] gerda [*]

    Maria28 — #8přesně tak - kvůli ojedinělému vaření není praktické pořizovat si takovou techniku, jakýkoliv mixér tu službu udělá.

    superkarma: 2 28.08.2015, 10:28:08
  20. avatar
    [11] delfi.na [*]

    dýňovou polévku jsem poprvé zkusila asi před týdnem a musím říct, že mi chutnala a jak říká Maria28, stačí tyčový mixér Sml16

    superkarma: 1 28.08.2015, 10:13:31
  21. [10] 1alena [*]

    Dýni jsme vždycky jen zavařovali jako kompot, před pár lety jsem ji zkusila jako polévku (krém s krutonama), trochu jinak, jak je uvedená výše, a zamilovala jsem si ji. I když krémy moc nemusím.

    superkarma: 0 28.08.2015, 09:38:43
  22. avatar
    [9] samecka [*]

    Spadla vám tam můra...

    1. na komentář reaguje vladka321 — #16
    superkarma: 2 28.08.2015, 09:32:58
  23. [8] Maria28 [*]

    Dýňovou polévku tak dvakrát do roka udělám, ale stačí mi obyčejný hrnec a ruční mixer. Hrnec při mixování raději postavím do dřezu, ale nic nevyšplíchne. Žádný další krám do baráku nepotřebuji.

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 2 28.08.2015, 09:16:44
  24. [7] murat [*]

    máslová dýně je nejlepší. je na ní i nejvíc "materiálu" Sml67

    superkarma: 0 28.08.2015, 08:38:39
  25. avatar
    [6] gerda [*]

    renda4141 — #3dělala jsem párkrát polévku z dýně Hokkaido, není zas tak špatná, je rychle uvařená a pěkně barevná. Ovšem k mým favoritům určitě nepatří. Mám ráda pestré zeleninové, masové vývary, prdelačku, gulášovou, bramboračku, cibulačku i česnečku, o luštěninových ani nemluvím, jak jsou dobré. Těmto módním polévkám navíc v kašovité formě jsem na chuť nepřišla.

    superkarma: 1 28.08.2015, 08:28:06
  26. [5] murat [*]

    renda4141 — #3 to je hnus, to jsem taky nikdy nepozřela, ale dýňovka je úplně něco jinýho

    1. na komentář reaguje gerda — #17
    superkarma: 0 28.08.2015, 07:05:51
  27. [4] murat [*]

    dýňovku dělám jinak, ale je luxusní a všem chutná. i těm co dýně a polívky normálně nežerou

    superkarma: 0 28.08.2015, 07:05:18
  28. avatar
    [3] renda4141 [*]

    Dýňovou polévku jsem ještě nikdy nejedla. Babibička dýni zavařovala a dávala ji snad ke každému obědu a co si pamatuji, tak mi nikdy moc nechutnala. Sml80

    1. na komentář reaguje murat — #5
    2. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 2 28.08.2015, 06:55:54
  29. avatar
    [2] gerda [*]

    Zas mixovaná pro dietáře? Kruci, vařte už normálně, tohle jsou děsné blafy, pardon.Sml23

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 3 28.08.2015, 05:06:46
  30. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Bezte uz do haje s kremovyma polevkama. A dyni taky nezeru.Sml23

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 2 28.08.2015, 03:01:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme