Vaření

Teplý podzimní salát se zelím a kapustou

podzimní salát

Perfektní podzimní bezmasé jídlo, které dokonale uspokojí vaše chutě. Salát je krásně barevný, zelenina v něm zůstane křupavá a plná vitamínů. Přesně taková, jakou potřebujete nejen na podzim.

Pokud je u vás doma oblíbená růžičková kapusta jako u nás, tak bude z dnešního receptu nadšení. Máme ji rádi pěkně křupavou, jen velice lehce tepelně zpracovanou. Přitom navíc zůstane nejvíce vitamínů, krásná barva i chuť. Milovníky masa určitě potěší, že salát bude výborný i s kusem restovaného masa. Třeba kuřecího. Nebo můžete salát použít jako přílohu ke grilovanému nebo dušenému masu.

teplý salát

Suroviny

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 500 g červeného zelí
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 g vlašských ořechů
  • 80 g másla
  • sůl a pepř

Postup

Růžičkovou kapustu očistěte od svrchních lístků a uřežte nehezkých a tvrdý konec. Každou kapustičku překrojte napůl. Cibuli nakrájejte nahrubo. Zelí nakrájejte na kousky.

Ve velké pánvi rozpusťte máslo. Na něm osmahněte cibuli. Až začne lehce zlátnout, přidejte zelí. Promíchejte a restujte deset minut. Ochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte cukr. Opékejte dalších pět minut. Cukr přitom lehce zkaramelizuje.

teplý salát

Do pánve přidejte kapusty. Promíchejte a ochuťte česnekem. Průběžně ochutnávejte a podle chuti dosolte a přiostřete pepřem. Opékejte společně zhruba 5 - 10 minut. Podle toho jak chcete mít měkké nebo křupavé kapustičky.

Nakonec do pánve vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.

Podávejte teplé.

Dobrou chuť přeje Elly.

 
Strava bohatá na ovoce a zeleninu, pravidelná strava, pití doporučené sklenky džusu každý den, stejně jako nahrazení masa rostlinnými náhražkami jsou jednoduché a účinné cesty, jak si uchovat pohodu a energii na celý den. Ale pamatujte, že jen trvalá změna stravovacích návyků a ne podléhání momentálním módním trendům nám umožní těšit se lepší vitalitě a pohodě po delší dobu.

Dobroty ze zelí jsou na našem magazínu oblíbené

kachna se zelím

řepa s červeným zelím

zelňačka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
18.10.2016 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. [8] Misička [*]

    Lahodné.. Musím vyzkoušet Sml30

    superkarma: 0 07.11.2016, 10:48:05
  2. [7] bobani [*]

    pečená husa - už se těším na svatomartinskou

    superkarma: 0 18.10.2016, 10:39:10
  3. avatar
    [6] amphora [*]

    Sml16 vypadá to zajímavě a chutně.Ale chce to pak dobré odvětrávání...Sml30Sml30

    superkarma: 0 18.10.2016, 10:31:05
  4. avatar
    [5] Slečinka [*]

    Sml67

    superkarma: 0 18.10.2016, 10:16:07
  5. [4] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 18.10.2016, 10:08:52
  6. avatar
    [3] kaba [*]

    ještě jsem nejedla, takže všechno vypadá úžasně a jedle Sml30

    superkarma: 0 18.10.2016, 07:46:49
  7. avatar
    [2] gerda [*]

    Chuťově by mi to mimořádně lahodilo, akorát bych kvůli sobě asi déle tepelně upravovala zelí s kapustičkami. Možná pro začátek i na chvíli v papiňáku - a pak teprve restovala. Kombinace všech chutí skvělá.Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 18.10.2016, 07:10:02
  8. [1] Boros [*]

    Tohle doma udělat, tak musíme stále větrat

    superkarma: 0 18.10.2016, 06:30:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme