Vaření

Teplý bramborový salát se svěžími fazolkami

Vánoce, svátky klidu, lásky a radosti jsou od nepaměti snad nejvýznamnějšími dny v roce. Všude na světě se oslavují nejkrásnějším možným způsobem, odpouští se, obdarovává a také stoluje. Podle tradičních zvyků se rodina setkává u slavnostního stolu, který rozhodně nesmí zet prázdnotou. Vánoční dobroty se připravují podle tradičních receptů, které se v jednotlivých rodinách předávají z generace na generaci. Jednou z největších vánočních tradic u nás je bezpochyby bramborový salát. Zkuste tradiční i netradiční recepty na bramborový salát.

Bramborový salát se svěžími fazolkami (teplý)

4 porce

  • 500 g uvařených salátových bramborHellmans
  • 200 g zelených fazolových lusků (mohou být mražené)
  • 4 šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • hrst sekané pažitky
  • růžový pepř na ozdobu
  • Dresink:
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Originál
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce dižonské hořčice
  • 2 ančovičky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.

Fazolky vložíme do vařící se vody a cca 2 minuty povaříme. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oloupané brambory nakrájené na měsíčky a prohřejeme.

Scedíme fazolky, necháme krátce okapat a smícháme na pávni s brambory.

Promícháme s dresinkem a případně dochutíme solí.

Na talíři posypeme sekanou pažitkou a růžovým pepřem.

   
03.12.2015 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [14] violinist [*]

    gerda — #11 Nezkazí se, nemusíte se bát. Mám sklenici Hellmans majonézy otevřenou v lednici už asi měsíc, a nic jí není - ani co do chuti, ani co do vůně (radši ani nechci vědět, co v tom je, že se to nekazí Sml57).

    superkarma: 0 03.12.2015, 22:08:43
  2. avatar
    [13] gerda [*]

    šupina73 — #12Já vím, ale od Hellmans mi opravdu chutná nejvíc.

    superkarma: 0 03.12.2015, 20:32:07
  3. avatar
    [12] šupina73 [*]

    gerda — #11malé porce majonézy dělají 100ml a tatarku taky, je to právě v těch sáčkách Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #13
    superkarma: 0 03.12.2015, 19:39:13
  4. avatar
    [11] gerda [*]

    Klára Křížová — #10Dokud sklenici neotevřu, tak jasně - vydrží. Ale jak do toho přijde vzduch...nevím nevím, už tomu tolik nevěřímSml15. Já jsem na tohle možná přehnaně opatrnáSml80 - jen nerada riskuju břichabol. To si radši koupím takové ty minimajonézy po 6 korunách, jak jsou v sáčkách. Možná by měla firma Hellmans pouvažovat, jestli by nebylo dobré dělat taky takové malé porce?

    1. na komentář reaguje šupina73 — #12
    2. na komentář reaguje violinist — #14
    superkarma: 0 03.12.2015, 19:25:29
  5. [10] Klára Křížová [*]

    Zbytky majonézy se přece v lednici nezkazí.. to je stejné jako tatarka, taky si jí nedáte na talíř celou várku..

    Sml16 Tenhle recept jsme vařily na akci a byl úplně úžasný

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 03.12.2015, 16:00:35
  6. [9] kozeluhova [*]

    gerda — #7 To je pravda, řeším s majonézou na Vánoce vždy to samé. Dám do salátu a zbytek se snažím do pomazánek,ale stejně vždy zbyde,jelikož na Vánoce je prostě jídla až moc.

    superkarma: 0 03.12.2015, 14:24:43
  7. avatar
    [8] chanahd [*]

    Recept se mi líbí, vyzkoušíme. Ale ne tedy na svátky, to u nás je vždy klasika. Ale určitě zkusíme někdy jindy, třeba k víkendovému obědu.

    superkarma: 0 03.12.2015, 14:06:15
  8. avatar
    [7] gerda [*]

    Mně na tom receptu štve jedna věc: 4 lžíce majonézy Hellmans. A co pak s tím zbytkem?Sml15 Mám ráda recepty, kdy se všecko spotřebuje.

    1. na komentář reaguje kozeluhova — #9
    superkarma: 0 03.12.2015, 12:42:50
  9. avatar
    [6] řeřicha [*]

    Vypadá dobře...vyzkouším.

    superkarma: 0 03.12.2015, 12:03:18
  10. avatar
    [5] Hanyna [*]

    Mně se recept líbíSml22Sml67

    superkarma: 0 03.12.2015, 11:53:41
  11. avatar
    [4] cherinka [*]

    To bych nemusela a asi bych se tím nezavděčila, teplý by nevadil, ale fazolky ano.

    superkarma: 0 03.12.2015, 10:47:39
  12. avatar
    [3] ehornych [*]

    Vypadá chutně, fazolky mi nevadí. Vyzkouším.

    superkarma: 0 03.12.2015, 09:38:17
  13. avatar
    [2] elly [*]

    bobani — #1Na našem vaření se čtenářkami měl právě tenhle největší úspěch.

    superkarma: 0 03.12.2015, 09:11:24
  14. [1] bobani [*]

    to mě neláká

    1. na komentář reaguje elly — #2
    superkarma: 0 03.12.2015, 09:10:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme