V zítřejším tematickém článku jsem se pustila do menšího rozboru kvality potraviny, které nakupuji já a moje blízké okolí. Já například kupuji chleba za 40 korun.

Že nejsem normální? Ano, to mi říkají i moji rodiče.  Ale já nejsem tak bohatá, abych si mohla dovolit kupovat levné věci. Ostatně, tuhle absurditu vám zítra vysvětlím.

Nesnáším nákupy v obřích hypermarketech, neumím nakupovat tzv. do zásoby. Přeplněné nákupní vozíky ve mně vyvolávají pocit blížící se třetí světové války. Proboha, lidi, copak tohle všechno zkonzumujete?

Neumím nakupovat levné potraviny, a to nejsem nijak bohatá. Myslím, že výše zmíněné rčení se netýká jenom průmyslového zboží a jiného spotřebního materiálu, ale také potravin.

Kvantita potravin u nás převyšuje kvalitu. Naše země je známá jako odpaliště nekvalitních surovin. A my je kupujeme. Kupujeme jablíčka z dovozu a naše hnijí, kupujeme mléko z dovozu a naše vylívají farmáři do kanálu, kupujeme brambory z dovozu a naše české brambory se zakopávají.

Jak je možné, že to došlo tak daleko? Dá se s tím vůbec ještě něco dělat? Co mají dělat lidé, kteří žijí od výplaty k výplatě? Musí si kazit žaludky levnými a nekvalitními potravinami?
Je to téma velmi složité, sama se do této debaty nepustím, děkuji za vaši pomoc a vaše komentáře.

Téma zítřejšího  dne: Potraviny – kvantita versus kvalita

  • Jaký je váš názor na kvalitu potravin v našich obchodních řetězcích?
  • A co potraviny u vietnamských prodavačů?
  • Máte špatné zkušenosti s trvanlivostí a kvalitou?
  • Kupujete do zásoby?
  • Pěstujete si nějaké vlastní suroviny?
  • Cítíte ten znatelný chuťový rozdíl?
  • Co říkáte na biopotraviny?
  • Co říkáte na neustále zdražování potravin, je úměrné kvalitě?
  • Vaříte i „podle peněženky“?

Vše o potravinách, vaše příběhy, názory a komentáře pište na redakční e.mail: redakce@zena-in.cz

Jedna z pisatelek obdrží dárek: Dvě knihy kuchařek. Nahlédla jsem do nich, nejsou špatné :)

knihy

Reklama