Zařaďte do svého jídelníčku telecí maso a zkuste recept na telecí plátky saltimbocca, zachutnají vám!

Telecí plátky saltimbocca

tele

Ingredience:

  • 4 plátky z telecí kýty
  • 4 plátky prosciutta
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 1 dl suchého bílého vína
  • Olivový olej Naše bio
  • Máslo
  • Sůl a pepř

K telecím plátkům si můžete dopřát výtečný jarní bramborový salát:

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 1 balení červené řepy vařené Chef menu
  • Svazek jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce Condimento balsamico bianco Naše bio
  • Špetka soli a cukru
  • 1 bílý jogurt

Příprava:

Vařené brambory na salát oloupejte, nakrájejte na kolečka. Přidejte na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku podle chuti. Na směs nalijte olej, ocet, osolte, oslaďte. Salát lehce promíchejte a polijte jogurtem. Plátky z telecí kýty jemně naklepejte. Na každý položte plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalte a vše propíchněte párátkem. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte olivový olej. Až směs zpění, vložte do ní telecí plátky. Dvě minuty opékejte a obraťte. Maso osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Jakmile bude maso měkké, podávejte s jarním bramborovým salátem.

Zdroj: Billa recepty

Reklama