Sezona grilování je tu! Vyzkoušejte netradiční chuť telecích jater ve spojení s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Uvidíte, že si ji zamilujete.

Ingredience:

  •  Kalamáta Papadimitriou500 g telecích jater
  • 1500 g brambor
  • 1 mrkev
  • půlka celeru 
  • 300 g zakysané smetany
  • 100 g majonézy
  • 1 větvička tymiánu a rozmarýnu
  • 5 lžíc klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g másla
  • olivový olej
  • sůl

Kalamáta Papadimitriou

Postup:

1.       Telecí játra nakrájíme na tenké plátky široké asi 1cm a dáme je marinovat na 20 minut do balzamikového krému.

2.       Takto připravené plátky jater zprudka opečeme z obou stran. Před podáváním nezapomeneme osolit.

3.       Vařené brambory a uvařenou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostky opečeme na olivovém oleji, ke konci pečení přidáme najemno nakrájené bylinky a lžíci másla. Ze zakysané smetany, majonézy a rozdrceného stroužku česneku připravíme dresink.

Více informací na www.papadim.com/cs

Reklama