Reklama

Čtenářka Gerda se krásně rozepsala o tom, jak ráda jí kvalitní věci. A když se rozepisuje o chlebu, úplně se mi plní pusa slinami. Díky Vám Gerdo za příspěvek.

Dobré odpoledne, zítra jsme od rána na cestách a budu si muset odpustit oblíbenou zábavu na ženě-in, téma je pro mě jak stvořené, tak píšu neprodleně:)

S jídlem to mám tak: jím ráda, snažím se nepřecpávat, dietu zaplaťpánbůh držet nemusím. Chutnalo mi odmalinka a taky jsem už jako dítě předškolního věku pomáhala dospělým v kuchyni.

Měla jsem svou vlastní minikuchyňku s malým nádobím a velice mě to bavilo.  Nakupuju tak, jak mi peněženka dovolí, ale vybírám jen kvalitu.

Prohlížím si údaje na obale a střežím se masa z Polska:) Radši menší kousek, ale od řezníka. Dříve jsem se letákům smála, dnes si je položím na stůl, zaškrtám si slevy a podle toho pak nakoupím. Času mám teď naštěstí dost a na kole je to otázka hodiny. Ale není sleva jako sleva!

V pátek si např. jedu pro velké akční jogurty Hollandia, protože žádné bílé jogurty nám nevyhovují líp. Bílou břečku nebudu jíst a jsem ráda, když se do jogurtu hezky zakrojí lžička a drží to tvar. Z těchto jogurtů je domácí Lučina naprosto jedinečná, tu taky nekupuju a dělám už jen doma. Stačí 3 velké bílé jogurty a 1 tekutá šlehačka.

Teď mi v kuchyni voní chleba. Chtěla jsem to dokázat, a povedlo se, po několika pokusech zpočátku, a už to umím celkem uspokojivě. Chleba nakupovat nemusím. Žádná věda - chtělo to jen vypiplat kvásek, a ten jako perpetuum mobile slouží při každém novém pečení. Jen ho nesmím zapomenout nakrmit, aby neuhynul.

Zatím mi to jde, i bez pekárny a bez ošatky, každopádně je chleba kváskový a dobrý. Namazaný čerstvým máslem nebo tou Lučinou chutná i na večeři.

Vařím každý den a jen z dobrých a čerstvých surovin, pokud možno ze zahrady. Peču moučníky, dělám si džemy - ale bez Pektogelu, připadá mi, že potlačuje chuť ovoce.

Pár příkladů jsem tedy uvedla, nemůžu se rozepisovat, mám štěstí, že mě baví domácnost, vaření, pečení... Nebo má štěstí moje rodina:)

A co bych jíst nechtěla? Musela bych být na pokraji smrti hladem, abych snědla mořské plody! Jak to „smrdí“ rybinou - nemůžu, no. Každý máme něco:)

A co bych jedla naopak moc ráda?? Fialky - ty bonbóny mého mládí, ale už jsem je dlouho neviděla. Pamětnické už patrně nejsou a nová receptura podle EU určitě nebude taková, aby zachutnala. Ale co, jako malá jsem jich snědla dost, aspoň mám hezké vzpomínky:)

Gerda


Dáváte v jídle přednost kvalitě, nebo kvantitě?

  • Kupujete potraviny ve slevách?
  • Nebo výhradně od malovýrobců?
  • Dáváte přednost značce BIO?
  • Nakupujete na trzích?
  • Změnili se vaše návyky a chutě časem, jako mně?
  • Fandíte spíše Pohlreichovi, nebo Babicovi?

Otázek a podtémat je velká hromada. Já se těším na všechny vaše příspěvky na redakčním e-mailu.

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás dnes na konci editace kolem 16. hodiny odměním. Ke svému příspěvku napište, o jaký druh potraviny, o které sníte, ale ještě jste ji neměla možnost ochutnat, máte zájem, a já jedné z vás přání splním! K mání je dnes v podstatě cokoliv, od šnečích jater (nestojí to za to)  po krokodýlí maso (chutná jako kuřeryba) …