Vaření

Tatarský biftek z hub

Čtenářka Milus neplýtvala slovy a poslala recept na tatarský biftek z hub, kterým většina amatérských houbařů říká prašivky.

Zasílám Vám recept : Tatarský biftek z hub.

     400 g vysmažených hub (vhodné jsou lupenaté druhy: bedla, penízovka sametová, hlíva sluka, holubinky a pod.), 30 g másla, 200 g cibule,pepř,prášková paprika,kmín,

worcester,sojová omáčka,hořčice,kečup.1 žloutek,sůl, 3-4 stroužky česneku,chléb na topinky.

     Houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a mírně osolené smažíme na másle do růžova nebo do zlatova. Když jsou houby osmažené a vychladlé, nameleme je

na strojku na maso i s cibulí ( v hmotnosti odpovídající cca poloviční hmotnosti hub ). Přidáme pepř,papriku,kmín,worcester,sojovou omáčku,hořčici,kečup a žloutek

a dosolíme dle chuti. Tatarák se po promíchání natírá na dobře očesnekované topinky.

                             s pozdravem   

Milus

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven


Děkuji Vám Milus za zajímavý recept. Jen jsem přemýšlel, proč se tomu říká biftek, a vůbec tatarský. Když to je pro mne symbol něčeho nevařeného, ba přímo syrového.

Ale dobrota to může být, ne že ne. :) Ukládám do paměti a třeba vyzkouším…

Dnes máme téma dne houbaření a vše, co se toho týká.

Těším se na vaše příběhy, fotky, recepty.

A zvlášť se těším na někoho, kdo mi napíše, že nemá rád houby a proč. :)

Vše posílejte na

redakce@zena-in.cz

Nejzajímavější příspěvek odměním knihou. Unikátní knihou, kterou nekoupíte v žádném knihkupectví.

Velký fotoatlas hub z Jižních Čech, který se nedá koupit v běžné distribuci. Více ZDE: http://www.velkyatlashub.cz/koupit.html

A můžete soutěžit. Více tady: Houbařská soutěž

 

   
08.08.2011 - Příběhy - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. [4] janny199 [*]

    Klára Milošová — #2 ...ale no tááák,jen ho nechte Sml79...chybička se vloudí každému Sml8 ...taky to tam někdy plácám,jak mi to pasuje Sml33

    superkarma: 0 08.08.2011, 15:45:43
  2. avatar
    [3] denkas [*]

    U nás doma táta houby vůbec nejedl,ale sbíral je.Máma ta zas houby milovala ,ale nesbírala jeSml80.A já je nesbírám,žádný nevidimSml16a nijak je nemusim. jednou za čas smaženici,někdy omáčku. A v bramboračce mě hezky voní ,ale kolikrát je ani nesnim. Asi sem divnáSml80 Ale když náhodou nějakou houbu najdu ,tak mám fakt radost.Sml59

    superkarma: 0 08.08.2011, 15:39:38
  3. avatar
    [2] Klára Wimmerová [*]

    Rikina — #1 Už dostal. Sml31Sml30

    1. na komentář reaguje janny199 — #4
    superkarma: 0 08.08.2011, 15:39:33
  4. [1] Rikina [*]

    Sirového? Sml58 ale no tak Sml57 

    Jako nápad to v principu není špatné, ale - kečup, sojovka, worcester, hořčice - vždyť to pak tu chuť hub vůbec nemůže být poznat. Sml80 

    1. na komentář reaguje Klára Milošová — #2
    superkarma: 0 08.08.2011, 15:30:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme