Čtenářka Milus neplýtvala slovy a poslala recept na tatarský biftek z hub, kterým většina amatérských houbařů říká prašivky.

Zasílám Vám recept : Tatarský biftek z hub.

     400 g vysmažených hub (vhodné jsou lupenaté druhy: bedla, penízovka sametová, hlíva sluka, holubinky a pod.), 30 g másla, 200 g cibule,pepř,prášková paprika,kmín,

worcester,sojová omáčka,hořčice,kečup.1 žloutek,sůl, 3-4 stroužky česneku,chléb na topinky.

     Houby očistíme, nakrájíme na větší kousky a mírně osolené smažíme na másle do růžova nebo do zlatova. Když jsou houby osmažené a vychladlé, nameleme je

na strojku na maso i s cibulí ( v hmotnosti odpovídající cca poloviční hmotnosti hub ). Přidáme pepř,papriku,kmín,worcester,sojovou omáčku,hořčici,kečup a žloutek

a dosolíme dle chuti. Tatarák se po promíchání natírá na dobře očesnekované topinky.

                             s pozdravem   

Milus

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven


Děkuji Vám Milus za zajímavý recept. Jen jsem přemýšlel, proč se tomu říká biftek, a vůbec tatarský. Když to je pro mne symbol něčeho nevařeného, ba přímo syrového.

Ale dobrota to může být, ne že ne. :) Ukládám do paměti a třeba vyzkouším…

Dnes máme téma dne houbaření a vše, co se toho týká.

Těším se na vaše příběhy, fotky, recepty.

A zvlášť se těším na někoho, kdo mi napíše, že nemá rád houby a proč. :)

Vše posílejte na

redakce@zena-in.cz

Nejzajímavější příspěvek odměním knihou. Unikátní knihou, kterou nekoupíte v žádném knihkupectví.

Velký fotoatlas hub z Jižních Čech, který se nedá koupit v běžné distribuci. Více ZDE: http://www.velkyatlashub.cz/koupit.html

A můžete soutěžit. Více tady: Houbařská soutěž

 

Reklama