Tatarák z hovězího masa je tradiční pochoutkou Čechů. Pro ty, kteří toto těžké jídlo nemají v lásce, však existuje zajímavá varianta vyrobená právě z ryb. Pochutnat si totiž můžete na tataráku z lososa, tuňáka, ale i z českého kapra. Výlovy rybníků jsou již za dveřmi.

Tatarák z ryb je skvělou variantou pro lidi, kteří s konzumací syrových potravin teprve začínají. Ryby jsou totiž najemno nastrouhané a doplněné o další ingredience. Podle odborníků je navíc riziko nákazy Salmonellou nebo dalšími bakteriemi u syrových ryb mnohem menší než při konzumaci syrového jatečního masa.

tatarak z kapra

Ingredience (2 porce)

  • 200 g kapřích filet
  • 1 cibule
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky sladké mleté papriky
  • Špetka mletého kmínu
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Tabasco
  • Hořčice, kečup
  • Citrónová šťáva
  • Zelená petrželka
  • Postup přípravy

Kapří filety zbavte kůže a vykostěte. Maso omyjte a pomelte na masovém strojku. Pokud nemáte strojek k dispozici, můžete maso nakrájet na velmi malé kostičky. Smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, přidejte žloutek a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem dle potřeby. Přidat můžete také trochu hořčice, kečupu nebo kapku tabasca.

Zdroj: Recept poskytl Nordsee

Foto: Shutterstock

Přečtěte si další recepty, které můžete vyzkoušet:

Reklama