Vaření

Tatarák z ryby – lehčí a zdravější varianta oblíbené pochoutky

Tatarák z hovězího masa je tradiční pochoutkou Čechů. Pro ty, kteří toto těžké jídlo nemají v lásce, však existuje zajímavá varianta vyrobená právě z ryb. Pochutnat si totiž můžete na tataráku z lososa, tuňáka, ale i z českého kapra. Výlovy rybníků jsou již za dveřmi.

Tatarák z ryb je skvělou variantou pro lidi, kteří s konzumací syrových potravin teprve začínají. Ryby jsou totiž najemno nastrouhané a doplněné o další ingredience. Podle odborníků je navíc riziko nákazy Salmonellou nebo dalšími bakteriemi u syrových ryb mnohem menší než při konzumaci syrového jatečního masa.

tatarak z kapra

Ingredience (2 porce)

  • 200 g kapřích filet
  • 1 cibule
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky sladké mleté papriky
  • Špetka mletého kmínu
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Tabasco
  • Hořčice, kečup
  • Citrónová šťáva
  • Zelená petrželka
  • Postup přípravy

Kapří filety zbavte kůže a vykostěte. Maso omyjte a pomelte na masovém strojku. Pokud nemáte strojek k dispozici, můžete maso nakrájet na velmi malé kostičky. Smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, přidejte žloutek a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem dle potřeby. Přidat můžete také trochu hořčice, kečupu nebo kapku tabasca.

Zdroj: Recept poskytl Nordsee

Foto: Shutterstock

Přečtěte si další recepty, které můžete vyzkoušet:

   
07.10.2016 - Maso a ryby - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [15] Eva_CZ [*]

    Kapr je odporny sam o sobe a syrovej kapr musi byt super hnus. Tatarak miluju. Samozrejme z hoveziho.

    superkarma: 0 09.10.2016, 18:45:40
  2. avatar
    [14] wich [*]

    Ochutnala jsem v Alcronu tatarak z lososa od pana Pauluse, ten byl skvely. Pak jsem zkousela jeste jednou nekde jinde a to uz mi tak nechutnal. Z tunaka take ne. Rybu mam radsi tepelne upravenou.

    superkarma: 0 08.10.2016, 08:26:07
  3. [13] babos [*]

    Tatarák nemám ráda a ryby taky moc ne

    superkarma: 0 07.10.2016, 20:08:55
  4. [12] judi [*]

    Raději suchý chleba než tatarák. Prostě každý máme jiné chutě.

    superkarma: 0 07.10.2016, 19:46:12
  5. [11] olinka55555 [*]

    Tatarák z hovězího je skvělá klasika, dělávám párkrát do roka a nebojím se ho dát v osvědčené restauraci. Tatarák z lososa miluji, je to pro mne TOP jídlo. Pak už znám jen tatarák z brambor a i ten mi chutnal. Z ostatních ryb vyzkouším.

    superkarma: 0 07.10.2016, 17:42:21
  6. [10] babinka [*]

    tatarák nejím...a rybí už vůbec...Sml80Sml80Sml80

    superkarma: 0 07.10.2016, 15:46:22
  7. avatar
    [9] kobližka [*]

    Když už si dám 1X do roka tatarák,tak chci aby to byl fakt tatarák z hovězího a nikoliv jakákoliv směs pomletin.

    superkarma: 0 07.10.2016, 14:26:01
  8. [8] Darmovzalova [*]

    tatarák nejím

    superkarma: 0 07.10.2016, 10:34:41
  9. [7] bobani [*]

    na to bych si netroufla

    superkarma: 0 07.10.2016, 08:44:48
  10. [6] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 07.10.2016, 08:33:15
  11. avatar
    [5] luneta [*]

    syrový maso nejím

    taky jsem zkoušela svíčkovou s kuřecím a moc mi to nechutnalo,ale lepší než když mi ji v restauraci dali se sekanou.To jsem nejedla.

    superkarma: 0 07.10.2016, 08:01:54
  12. [4] Rikina [*]

    Zkusila jsem "tatarák" z lososa, a teda nic moc. Sníst to šlo, ale s tatarákem z hovězího je podobnost jen velmi vzdálená. Prakticky nulová, pouhý fakt, že je to taky syrové, víc nic. Sml80 Některé věci by se neměly inovovat. Stejně jako třeba svíčková s kuřecím masem není žádná svíčková.

    superkarma: 0 07.10.2016, 07:25:50
  13. avatar
    [3] Suzanne [*]

    Tatarák z ryby je fajn, ale pořád je to tatarák z ryby. To si dám radši sushi. A jindy pak tatarák z hovězího. Sml67

    superkarma: 2 07.10.2016, 07:03:00
  14. [2] Maria28 [*]

    Já chodím pro kapra do sádek a zpracovávám ho sama doma, takže vyzkouším.

    superkarma: 1 07.10.2016, 06:22:13
  15. avatar
    [1] gerda [*]

    Syrové maso ne, jako holka jsem ráda jídala tataráky a moc mi chutnaly. Jenže teď už na své zdraví přece jenom víc dbám a když si představím to riziko, ne. Kdepak.Sml23 Tolik mlsná být nepotřebuju.

    superkarma: 0 07.10.2016, 05:57:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme