Reklama

Následující recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.

Tatarák z lilku s Bílým balzamikovým krémem Kalamáta (melitsanosalata me balsamiko)

Ingredience na 4 porce:

tatarák

  • 1000 g lilku
  • ½ zelené papriky nakrájené na kostičky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce bílého jogurtu řeckého typu
  • 1 polévková lžíce najemno nasekané petržele
  • 2 polévkové lžíce Bílého balzamikového krému Kalamáta
  • 1 stroužek najemno nasekaného česneku
  • sůl, pepř podle chuti

Lilek propícháme vidličkou a dáme upéct při 220 °C na 50 min. Vnitřek vyjmeme lžící, nasekáme nožem a necháme asi na 1 hodinu odkapat. Přidáme všechny ingredience a řádně promícháme.

Více receptů naleznete na našem YouTube kanálu a na www.papadim.com/cs/ nebo se staňte naším fanouškem na Facebooku a mějte přehled o novinkách ve světě řeckých balzamik.