Následující recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.

Tatarák z hovězí svíčkové na řecký způsob s Balzamikovým krémem Kalamáta (moscharisio tartar greek style)

Ingredience na 1-2 porce:

Kalamáta

  • 100 g hovězí svíčkové
  • 1 polévková lžíce najemno nakrájených sušených rajčat
  • 1/2 kávové lžičky římského kmínu
  • 1 malá nadrobno nakrájená fialová cibule
  • 1 čajová lžička Balzamikového octa Kalamáta
  • 2 polévkové lžíce tmavého Klasického balzamikového krému Kalamáta
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 20 g fety
  • sůl, pepř

Ostrým nožem nakrájíme velmi tenké plátky masa. Plátky nakrájíme na tenké proužky a ty dále sekáme nožem, až vznikne jemně nasekaná masová hmota. Fetu dáme do misky s olejem a balzamikovým krémem a rozmačkáme. Fetu a všechny zbývající ingredience přidáme k masu a důkladně promícháme. Podáváme na grilovaném chlebu.

Více receptů naleznete na našem YouTube kanálu a na www.papadim.com/cs/ nebo se staňte naším fanouškem na Facebooku a mějte přehled o novinkách ve světě řeckých balzamik.

Reklama