Vaření

Tartaletky s pomerančovým krémem a lízátky

chupa chups

Oblíbené minikoláčky - tartaletky se svěžím, pomerančovým, krémem a sladkou křupavou lízátkovou drtí. Zamilujete si je!

chupa chups

Suroviny

těsto

  • 150 g změklého másla
  • 100 g cukru moučka
  • 200 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • špetka soli

chupa chups

pomerančový krém

  • 4 žloutky
  • 150 g cukru krupice
  • 110 ml šťávy z pomerančů
  • kůra ze 2 pomerančů
  • 100 g másla
  • Chupa Chups lízátka

Postup

Pomeranče dobře omyjte, osušte a kůru z nich nastrouhejte.

chupa chups

Pomeranče s ostrouhanou kůrou vymačkejte.

chupa chups

V misce s nepřilnavým povrchem vymíchejte žloutky dohladka. Přidejte cukr, šťávu i kůru z pomerančů. Opět míchejte, až se všechny suroviny spojí.

chupa chups

Zahřejte ve vodní lázni a míchejte až do zhoustnutí.

chupa chups

Když máte hustou pomerančovou kaši, sundejte hrnec z plotýnky. Postupně přidávejte máslo nakrájené na kostičky, které rozmíchejte až do rozpuštění. Nechejte vychladit v lednici.

chupa chups

Připravili jste si pomerančový krém a teď si upečete základní košíčky.

Změklé máslo spolu s cukrem, žloutky a solí utřete do hladké hmoty. Přidejte mouku. Těsto se nesmí lepit, takže podle potřeby můžete maličko mouky přisypat. Vypracujte hladké těsto, které zabalíte do potravinářské folie a dáte asi na hodinku do lednice.

chupa chups

Těsto vyndejte z lednice. Oddělte kousek těsta a rozprostřete ho prsty v malých pečících formičkách.

chupa chups

Těsto ve formě propíchejte vidličkou.

Takto připravené základy na košíčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, čtvrt hodiny. Vyndejte z trouby. Košíčky musí být úplně upečené.

chupa chups

Rozdrťte lízátka.

chupa chups

Do hotových košíčků, naplňte studený pomerančový krém.

chupa chups

Nahoru nasypejte nadrcená lízátka a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékejte jen pár minut. Sledujte, aby se vám košíčky nespálily.

chupa chups

Vychlaďte a podávejte.

Vyzkoušejte také:

   
05.09.2016 - Recepty s lízátky - autor: elly

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme