Rodina

Tanzi: Tohle když dělám, tak ve velkém!

Kdybych měla vybrat jaké jídlo mám nejraději já, tak bych si asi nevybrala..chutná mi skoro všechno.
A o kterém jídle tedy psát ? no snad o jídle, které má ráda moje rodina a které když dělám, tak fakt ve velkém.
A to jídlo je ražniči, jj nic co by jste neznali a nedělali.

Den předem si pokrájím maso a dám do misky naložit (stačí trochu oleje, vegety, papriky, či gril.koření), aby druhý den bylo zkřehlé a já měla jistotu, že bude rychle měkké.
A pak krájím a krájím :o) cibuli, anglickou slaninu, kabanos, papriky aspon dvě barvy, rajčata, mám-li, tak i žampiony a .........brambory.
Ano čtete dobře, také jsem to dříve neznala, ale jednou vyzkoušela a už roky nedělám jinak.

ražniči

Když je vše pokrájené, tak nachystám špejle a napichuju vše pěkně na střídačku a dávám na plechy (dělám fakt dva), těsně vedle sebe, aby se tam toho vešlo co nejvíce :o))
Když je vše na svém místě, tak tam ještě vysypu zbytky toho co už se na špejle nevešlo, osolím, trochu pepře, pokropím kečupem, zaleju zbylým olejem z naloženého masa, nepatrně podliju vodou, zakryju alobalem a dám do trouby péct do změknutí. Ty brambory jsou v tom velice dobré, nasáklé tou štávou..opravdu radím vyzkoušejte, uvidíte.
PS
škoda, že jsem nenašla nějakou lepší fotku, každopádně jsem při psaní rcp na to dostala chut a tak se s fotkou určitě polepším
Tanzi

pozn. red.: text nebyl redakčně upraven

Přestože je poměrně brzy, dala bych si ho třeba hned! :)


Dnešním tématem jsou

VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!

Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!

Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...

Pište mi na redakce@zena-in.cz

předmět JÍIDLO

Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!

prostirani

   
22.06.2010 - Rodina - autor: Linda Wimmerová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [55] mio [*]

    Eva_Fl — #50 já vím, já ho nestíhám ani na tom webu  - ale většinou si to pouštím u žehleníSml30

    superkarma: 0 22.06.2010, 23:16:26
  2. avatar
    [54] Tanzi [*]

    Eva_Fl — #53 je možné, že by i ty brambory na grilu byly problém.

    superkarma: 0 22.06.2010, 19:48:14
  3. avatar
    [53] Eva_CZ [*]

    Tanzánie — #52 my mame velkej gril. Sml30 Ale jo, zkusim v ty troube. Sml22

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #54
    superkarma: 0 22.06.2010, 18:58:28
  4. avatar
    [52] Tanzi [*]

    Eva_Fl — #50 jinak griulujeme také, ale pokud se nás na to sejde víc, tak je to lepší z té trouby, můžeme jíst všichni naráz.

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #53
    superkarma: 0 22.06.2010, 18:53:22
  5. avatar
    [51] Tanzi [*]

    Eva_Fl — #50 ani náhodou..teplem se naopak spíše "vysuší"

    superkarma: 0 22.06.2010, 18:52:19
  6. avatar
    [50] Eva_CZ [*]

    mio — #46 mas ho na webu.

    Tanzi, vypada to hodne dobre, my teda raznici grilujeme. Adamovi se tam nezdaji ta rajcata, prej jestli se nerozesrackovati, se pta? Sml30Sml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #51
    2. na komentář reaguje Tanzánie — #52
    3. na komentář reaguje mio — #55
    superkarma: 0 22.06.2010, 18:45:18
  7. [49] FAXÍK [*]

    vypadá to nádherně Sml59Sml59Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 18:02:01
  8. avatar
    [48] Tanzi [*]

    dadma — #47 a co to bude? ražniči, nebo žampiony?Sml30

    superkarma: 0 22.06.2010, 15:46:59
  9. [47] dadma [*]

    Tak jsi mi vnukla nápad.Každý večer si říkám co budu zítra zase vařit?Díky.

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #48
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:45:34
  10. avatar
    [46] mio [*]

    Tanzánie — #45 aha, ten já většinou nestíhám, ale čas od času mrknu.

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #50
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:35:10
  11. avatar
    [45] Tanzi [*]

    mio — #44 je to podle toho pořadu na Primě Prostřeno, měli to tam jako předkrm

    1. na komentář reaguje mio — #46
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:31:25
  12. avatar
    [44] mio [*]

    Tanzánie — #43 ty jsi ďábel pokušitelSml57 Já na(ne)štěstí taky můžu všechno - jen jsem vypozorovala, že jediné, co mi nedělá až tak dobře je kombinace česneku a cibule dohromady.

    Tohle musím zkusit!Sml67

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #45
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:25:56
  13. avatar
    [43] Tanzi [*]

    mio — #42 také jsem bez žlučníku a asi mám kliku, neb můžu jíst všechno.

    takhle to vypadalo po upečení, rychlovka, celkem bezpracná a dobrá.

    1. na komentář reaguje mio — #44
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:23:50
  14. avatar
    [42] mio [*]

    Tanzánie — #40 můj chybějící žlučník by se sice asi obracel v hrobě, ale to vypadá taky na dobrotu!Sml67

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #43
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:10:29
  15. avatar
    [41] Lukáš Čejka [*]

    Tanzánie — #40 s tou slaninou to vypada moc dobre Sml16

    superkarma: 0 22.06.2010, 14:58:17
  16. avatar
    [40] Tanzi [*]

    Lukáš Čejka — #39 Sml57dnes jsem dělala žampiony v županuSml58taky dobrý

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #41
    2. na komentář reaguje mio — #42
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:55:57
  17. avatar
    [39] Lukáš Čejka [*]

    Tanzánie — #38 jasne, kyta neni spravne prorostla Sml57

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #40
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:53:19
  18. avatar
    [38] Tanzi [*]

    Lukáš Čejka — #37 Sml30Sml21 nj ale třeba z kýty by to dobré nebyloSml23Sml57

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #39
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:42:14
  19. avatar
    [37] Lukáš Čejka [*]

    Tanzánie — #36 tak to je potom jasne - veprove Sml54

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #38
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:40:08
  20. avatar
    [36] Tanzi [*]

    Lukáš Čejka — #35 vepřové (krkovičku, nebo plecko), ale klidně můžeš dát i kuřecí, či krůtí...je to celkem jedno..co ti chutná

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #37
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:38:58
  21. avatar
    [35] Lukáš Čejka [*]

    Tanzi a jake maso na to pouzivas?

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #36
    superkarma: 0 22.06.2010, 14:32:10
  22. avatar
    [34] j.a.n.a. [*]

    to vypadá móc dobře Sml67 Sml59

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:01:37
  23. avatar
    [33] Tanzi [*]

    magdaj — #30 bohužel dceru nemámSml15, ale těší mě toSml16

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:36:28
  24. avatar
    [32] mio [*]

    DanaD — #31 Sml67Sml67Sml67 to bych si dala s chutí i já!

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:21:10
  25. avatar
    [31] DanaD [*]

    vodfon — #27 kamaradka ma taky problemy se slinivkou a uz to ma vychytany, dekla dost vezi z kureciho nebo krutihio, myslim ze bys taky mohla,  kdyz to prolozis plateckem sumky pro vuni, zampionem a cuketou a delat v jenskem skle podlite troskou vody... az je to hotove da si na to lupinecek opravdoveho masla

    1. na komentář reaguje mio — #32
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:59:49

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] magdaj [*]

    když to čtu a vidím,tak mám dojem,že sem vnikla pod přezdívkou Tanzi moje mamka...na tomhle si u ní taky vždycky pochutnávámeSml59Sml67Sml79 

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #33
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:47:39
  2. avatar
    [29] Věrulinka [*]

    Sml67 to bych si dala Sml20, vyzkouším Sml22

    superkarma: 0 22.06.2010, 10:43:53
  3. avatar
    [28] mio [*]

    vodfon — #27 tak si to udělej jen s tím, co můžeš (tipuju kuřecí maso, brambor, šunka a některý druh zeleniny)a peč to na peč.papíru bez tuku. Sice to nebude ono, ale lepší něco než nicSml80

    superkarma: 0 22.06.2010, 10:32:33
  4. avatar
    [27] vodfon, kolie [*]

    Ražničí nesmímSml80, bylo to mé oblíbené jídlo. Mám akutní zánět slinivky.Sml15Já můžu jíst samé hnustnosti.

    1. na komentář reaguje mio — #28
    2. na komentář reaguje DanaD — #31
    superkarma: 0 22.06.2010, 10:11:18
  5. avatar
    [26] Dante Alighieri [*]

    Dělám vlastně to samý, akorát to nedávám do trouby, ale dusím. Zkusím i s troubou, ale nebaví mě napichovat, tak to tam všechno naházím na jednu hromadu a bude. Sml30 

    superkarma: 0 22.06.2010, 10:10:48
  6. avatar
    [25] sanvean [*]

    Paráda Sml67 Něco podobného jsem dělala včera - kuře, paprika, klobása, brambory, cibule, žampiony. Ale bez špejlí, byla jsem líná :))

    superkarma: 0 22.06.2010, 10:05:07
  7. avatar
    [24] mio [*]

    Dělávám klasické špízy, ale tohle určitě vyzkouším!Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:56:06
  8. [23] Lucka1004 [*]

    Vypadá to nádherně!

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:53:02
  9. avatar
    [22] krutipirko3 [*]

    Sml30 iljanka — #18 tak já robota nemám, takže pěkně růčoSml31

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:52:01
  10. avatar
    [21] Sonne [*]

    Tanzi, to určitě zkusím, díky! Sml48

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:49:14
  11. avatar
    [20] Žábina [*]

    Tanzi vypadá to krásně, také jsem to minule dělala s těmi bramborami a bylo to super Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:42:10
  12. avatar
    [19] delfi.na [*]

    tak s tímto tématem jste mě dostali, už jen při čtení slintám jak hladový pes a určo jsem přibrala tak 4 kg Sml52 

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:39:33
  13. avatar
    [18] iljanka [*]

    krutipirko3 — #17 no jedině domácí,  brambory strouhám, ale někdy je  hodím do mixéruSml32. Naučila mě je svokra (tchyně) na Slovensku. My jsme doma (myslím s maminkou) dělali chlupaté knedlíky, to je už trochu jiné těsto.

    1. na komentář reaguje krutipirko3 — #22
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:35:24
  14. avatar
    [17] krutipirko3 [*]

    iljanka — #14 halušky se u nás taky milují, umím je jen já a moje babička, která mě je naučila.Sml67 nejraději se zelým a uzeným a halušky pokud možno domácíSml67

    1. na komentář reaguje iljanka — #18
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:28:43
  15. avatar
    [16] Tanzi [*]

    iljanka — #14 moje maminka také uměla moc dobré, dělávala je tedy se zelím a k tomu třeba upečená vepř.žebírka.

    A také jich vždy musela udělat mooooooooooooooc.Sml52

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:25:18
  16. avatar
    [15] Tanzi [*]

    frimon — #13 dělám ty dva plechy naráz, takže na horkovzduch

    Teplota kolem 180st a čas Sml80? průběžně kontroluju (trošku podlévám) a ochutnávám..když to změkne, orientačně hodka, hodka a půlSml80přiznám se, že fakt nevím.

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:23:48
  17. avatar
    [14] iljanka [*]

    Sml66určitě je to mňamkaSml59taky jsem měla období, kdy jsem dělala hodně ražniči. Když se tak zamyslím, tak u nás byla různá období - ražniči, "maso a na tom zase maso"(kotlety zapečené s angl. slaninou, sýrem a šunkou) nebo různé "číny". Ale tím vším se jako červená nit prolínají HALUŠKY. To je snad opravdu nejmilejší jídlo celé rodiny a dodneška stačí napsat SMS - halušky - a všichni naklušou, případně si odnášejí domů v kastrůlku. Vařím je s taveným sýrem a máslem nebo s vypraženým špekem a kyselým zelím - a musí jich být mnogo, očeň mnogoSml30. Zrovna v neděli jsem je vařila, včera se dojídaly zbytky.l

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #16
    2. na komentář reaguje krutipirko3 — #17
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:23:35
  18. [13] frimon [*]

    receptík si už opisuju a běžím nakoupit.....zítra to udělám rodince k večeři.....slintám už teďSml30. Jen asi jak dlouho se to peče...cca???Díky Sml15

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #15
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:20:58
  19. [12] jastura [*]

    mňam, mňam, díky za tip, už vím, co budu vařit v brzké době...Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:20:13
  20. avatar
    [11] evelyn [*]

    vypada to chutne, mohla bych nekdy zkusit

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:18:20
  21. avatar
    [10] femme [*]

    dělám něco podobného, jen si to ulehčuju a nenapichuju na špejle Sml58 

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:14:36
  22. avatar
    [9] Lilinka [*]

    Ty brambory v tom mohou být vynikající! Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:13:36
  23. avatar
    [8] Tanzi [*]

    enka1 — #6 dám vědět, až to budu dělat..ale musím sehnat ještě aspon jeden plech..ty dva jsou pro mou rodinu tak akorátSml52

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:10:27
  24. avatar
    [7] Tanzi [*]

    krutipirko3 — #4 ano, změknou krásněSml22

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:09:24
  25. avatar
    [6] enka1 [*]

    Kam že to mám přijet??Sml26

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #8
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:08:57
  26. avatar
    [5] Tanzi [*]

    .....ve výčtu surovin jsem zapomněla na klobáskySml57

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:07:15
  27. avatar
    [4] krutipirko3 [*]

    Vypadá to dobřeSml67 - ty brambory změknou?Sml80

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #7
    superkarma: 0 22.06.2010, 09:07:11
  28. avatar
    [3] DanaD [*]

    U nas doma mame v oblibe jidlo kteremu se rika  patlama Sml80 je to neco jako leco a z jine zeleniny... 

    Koupim pytlik  zmrazene zeleniny Mochovska smes - takovou tu jak je v ni  ruzickova kapusta a kousky kvetaku, uvarim  ve slane vode. Na panvicce lehce opecu na kostky nakrajeny toceny salam - nejlepsi je sumkovy, vyklopim na to varenou zeleninu a nekolik vajicek, lehce prisolim a zamicham... je to rychle a opravdu moc dobre... vyzkousejte

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:06:55
  29. avatar
    [2] kareta [*]

    mmmmmmm mňam!!!!

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:05:46
  30. avatar
    [1] kuty [*]

    velká dobrotaSml67Sml20.

    superkarma: 0 22.06.2010, 09:02:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme