Reklama

Čtenářka Tana M navštívila i snobskou restauraci. Ještě, že neplatila ona. Přečtěte si její zážitek i to, co se jí například v restauracích líbí nebo nelíbí.

Restaurace a kavárny  navštěvuji  dost často. Odehrává se  zde můj   běžný kulturní  i pracovní život. Někdy si jdu posedět do kavárny s   kamarádkou a sledujeme  život kolem.

Myslím si, že pes a  psí chlupy  do restaurace nepatří. Možná tak na  zahrádky, nebo předzahrádky, k popíjení hektolitrů piva.
Taky je dost divné, když  si přijedete posedět do restaurace k lahodnému jídlu a vedle Vás si sedne maminka s děckem, a přebaluje pokakané robátko. V civilizovaných zemích jsou  na slušných toaletách nóbl přebalovací pulty i s  jednorázovou plenkou.

V snobské restauraci jsem byla několikrát. Můj bývalý mě  vzal  několik krát do  La perly na  Rašínově náměstí v Praze. Přenádherný výhled na Prahu. Nic víc , nic méně. Posezení při lahodném moku stálo mého bývalého přes 3  tisíce. /2x 2dc- růžového vína/.

Bez placení by jsem nikdy neodešla ,  už jen proto, že  vím co práce  v restauraci, v kavárně obnáší.  V čase když jsem  měla  dost složitý život, pracovala jsem   na pozici číšnice, servírka. Kdo nevyzkouší  tuto práci, tak neví, co  vlastně tato práce obnáší. Není to jen běhat na place, nosit tácy s kávou, vínem,pivem, minerálkami, ale je to  i o tom, že  se musíte rychle pohybovat, dávat pozor aby vám nic neuniklo,  aby jste nikoho nepolila, aby vám nikdo neutekl od placení, aby jste si nepopletla stolky, aby VÁM   po směně seděla kasa /zrcadlo/..... Večer po pracovní směně jsem měla  nohy jako „lité z olova“.

„Díška“, které  jsem  dostávala  byly  dobré. Na  druhou stranu,  profese číšnice  má určité riziko. Můžete velmi rychle přijít k pracovnímu úrazu.  Jak  k tomu klasickému, tak  k tomu následnému. ::))
Ale o tom  zas  někdy příště.

Tana M.

pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven

____________________

Jejda, a jakýpak druh pracovního úrazu máte na mysli :)) Ten, po kterém pak následuje oznámení stavu věci, - třeba v La perle :)
Děkuji za Váš příspěvek. Přečetla jsem si ho opravdu s chutí.
Pěkný den
Saša

Téma dne 12. června 2012: Obsluha v restauracích

  • Chová se k vám personál hezky nebo vám naznačuje, že obtěžujete?
  • Jaké máte zkušenosti, když jdete s dětmi nebo se svými čtyřnohými mazlíčky?
  • Máte nějaký rekord v čekání? Ať už při objednávce nebo při placení?
  • Odešly jste někdy bez placení?
  • Vrátily jste někdy nechutné jídlo?
  • Máte vy sama pracovní zkušenosti v oblasti restauračního zařízení?
  • Máte rády letní zahrádky?
  • Byla jste někdy v opravdu snobské restauraci?
  • Anebo naopak, v té nejhorší špeluňce?
  • Porovnejte zážitky.

Těším se na vaše příspěvky.
Pište na redakční e-mail: redakce@zena-in.cz

Jednu ze čtenářek odměním pěkným dárkem: kometikou zn. GABRIELLA SALVETE

darek

A když bude v Praze, tak ji pozvu na pivo :)