Foto: Kupi.cz

Čas přípravy: 60 minut

Budete  potřebovat:

  • 220 g čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 400 g cukru krupice
  • 1 litr vody
  • 1 polívková lžíce citronové šťávy
  • 8 g barevného pepře

Všechny suroviny kromě citronové šťávy vložte do kastrůlku, smíchejte a přiveďte k varu. Po pěti minutách snižte teplotu na střední stupeň a nechte v klidu probublávat celou hodinu. Poté odstavte a vyčkejte, až tekutina zchladne. Na závěr, přes čisté plátýnko, nebo utěrku, vymačkejte zredukovaný sirup do nádoby a přidejte citronovou šťávu, kterou přelijte do uzavíratelné nádoby. Výsledný sirup bude hodně koncentrovaný, proto se doporučuje jej využít jako sirup jak do studené vody na osvěžení, tak s horkou vodou jako čaj. Pro docílení kyselejší chuti je vhodné zakápnout pár kapkami citronu.

Tip: Sirup se výborně hodí také jako základ salátové zálivky. V tom případě ho doplňte o olivový olej a sůl podle chuti.

Vyzkoušejte i jiné naše recepty:

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama