Vaření

Tak trochu jiná velikonoční pomlázka - recept na Velikonoční cupcaky s medem a ořechy

Velikonoční vajíčka jsou sice klasickou velikonoční pomlázkou, nemyslíte ale, že je na čase koledníky odměnit něčím novým? Jsou to přece právě koledníci, díky kterým zůstáváme celý rok krásné a svěží. A to si zaslouží pořádnou odměnu. Upusťte do velikonoční klasiky a zkuste velikonoční koledníky obdařit něčím novým, než tradičními vejci. Upečte jim velikonoční cupcakes.

Stejně jako při barvení a zdobení vajec dávají cupcakes velký prostor k využití vaší fantazie. Nejde o žádný velký dezert, jejich pečení vám nezabere o moc víc času než barvení a zdobení vajíček.  Při jejich přípravě můžete experimentovat s jejich příchutěmi - náplní, polevou a zdobením. Díky své velikosti jsou cupcaky krásně propečené a nemůže se vám stát, že je část dortíku spálená nebo naopak nedopečená. Pečení vám navíc ještě usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který se báječně hodí nejen do korpusu, ale také do krémů různých příchutí. Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Po vyndání z ledničky rovnou tvoříte.

Velikonoční cupcaky s medem a ořechy

Velikonoční cupcaky s medem a ořechy

Těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 125 g změklé Hery máslová příchuť
  • 150 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 lžíce mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce medu
  • 100 g brusinek

Náplň:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lžíce třtinového cukru

Krém:

  • Zbytek pudingu po naplnění cupcakov
  • 250 g tvarohu
  • 50 g změklé Hery máslová příchuť
  • 100 g cukru moučka
  • 2 lžíce medu
  • Nahrubo nasekané ořechy

Postup:

Heru nechejte změknout a utřete ji s cukrem do pěny. Bude pěkně světlá. Po jednom přidávejte žloutky. Kdo chce, tak může ještě přidat čokoládu.

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Mouku, střídavě se sněhem velice opatrně vmíchávejte do žloutkové směsi. Přidejte med, mleté ořechy a brusinky.

Těsto dejte do papírových formiček na mufiny. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C, asi 35 minut. 

Připravte si puding. Zahřejte polovinu mléka. Přidejte cukr. Ve zbytku mléka rozšlehejte pudingový prášek. Tuto směs nalijte do horkého mléka a chvíli na mírnou teplotu povařte. Stále míchejte nebo šlehejte metličkou.

Nechejte vychladnout puding i upečené základy na cupcaky . Do jejich středu udělejte díru. Tu naplňte pudingem.

Suroviny na krém společně vyšlehejte. Vzhledem k tomu, že krém obsahuje hrubší části – sekané ořechy, použijte na zdobení lžíci nebo zdobící špičku s větším otvorem.

Ještě můžete dozdobit kytičkami nebo lístky z marcipánu, fondánu nebo jedlého papíru.

Více informací na www.pecenijeradost.cz

   
17.03.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme