Vaření

Tak trochu jiná velikonoční pomlázka - recept na Velikonoční cupcakes s lízátky

Velikonoční vajíčka jsou sice klasickou velikonoční pomlázkou, nemyslíte ale, že je na čase koledníky odměnit něčím novým? Jsou to přece právě koledníci, díky kterým zůstáváme celý rok krásné a svěží. A to si zaslouží pořádnou odměnu. Upusťte do velikonoční klasiky a zkuste velikonoční koledníky obdařit něčím novým, než tradičními vejci. Upečte jim velikonoční cupcakes.

Stejně jako při barvení a zdobení vajec dávají cupcakes velký prostor k využití vaší fantazie. Nejde o žádný velký dezert, jejich pečení vám nezabere o moc víc času než barvení a zdobení vajíček.  Při jejich přípravě můžete experimentovat s jejich příchutěmi - náplní, polevou a zdobením. Díky své velikosti jsou cupcaky krásně propečené a nemůže se vám stát, že je část dortíku spálená nebo naopak nedopečená. Pečení vám navíc ještě usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který se báječně hodí nejen do korpusu, ale také do krémů různých příchutí. Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Po vyndání z ledničky rovnou tvoříte.

Cups

Velikonoční cupcakes s lízátky

Na cca 12 kousků

Těsto:                                                                                                                

  • 113 g Hera máslová příchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 60 ml mléka
  • 195 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • citronová kůra z jednoho citronu (nemusí být)
  • 100 g čokolády (min. 70 % kakaa)

Krém:

  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 190 g moučkového cukru
  • 50 ml mléka
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 75 g bílé čokolády
  • 30 ml smetany 33 %

Postup:

Předehřejeme si troubu na 175 ˚C. Změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšleháme s krupicovým cukrem do hladké pěny. Přidáme postupně vejce. V další míse si prosajeme mouku, kypřící prášek a sůl. Pak do vyšlehané pěny přisypeme polovinu moučné směsi a mléko. Krátce prošleháme. Dosypeme zbytek sypkých surovin včetně citronové kůry a nastrouhané čokolády. Důkladně vše prošleháme. Připravené těsto rovnoměrně rozdělíme do formy na muffiny, vyložené papírovými košíčky. Pečeme 17 - 20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle, pokud se nelepí, je upečeno.

Postup krém:

Na krém si vyšleháme změklý tuk Hera máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části tuk Hera máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem. Přidáme ještě citrónovou šťávu. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny. Smetanu s kousky čokolády rozpustíme v kastrůlku, dokud nám nevznikne hladká hmota. Pak necháme vychladnout a poté zamícháme do krému. Necháme chvíli zchladit v lednici a můžeme zdobit. Tímto krémem potřeme povrch cupcakes.

Lízátka připravíme tak, že si marshmallow rozkrájíme na plátky. Do nich zabodneme špejli nebo párátko a zdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme si rozehřát bílou a tmavou čokoládou, různě jimi plátky dozdobit. Dále můžeme jejich povrch potřít čokoládou a posypat je cukrářskými dekoracemi atd. Takto připravená lízátka nakonec zabodneme do cupcakes.

Více informací na www.pecenijeradost.cz

   
10.03.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme