Velikonoční vajíčka jsou sice klasickou velikonoční pomlázkou, nemyslíte ale, že je na čase koledníky odměnit něčím novým? Jsou to přece právě koledníci, díky kterým zůstáváme celý rok krásné a svěží. A to si zaslouží pořádnou odměnu. Upusťte do velikonoční klasiky a zkuste velikonoční koledníky obdařit něčím novým, než tradičními vejci. Upečte jim velikonoční cupcakes.

Stejně jako při barvení a zdobení vajec dávají cupcakes velký prostor k využití vaší fantazie. Nejde o žádný velký dezert, jejich pečení vám nezabere o moc víc času než barvení a zdobení vajíček.  Při jejich přípravě můžete experimentovat s jejich příchutěmi - náplní, polevou a zdobením. Díky své velikosti jsou cupcaky krásně propečené a nemůže se vám stát, že je část dortíku spálená nebo naopak nedopečená. Pečení vám navíc ještě usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který se báječně hodí nejen do korpusu, ale také do krémů různých příchutí. Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Po vyndání z ledničky rovnou tvoříte.

cupcakes

Velikonoční cupcakes s čokoládovými hnízdy

Na cca 12 cupcakes

Těsto:

  • 113 g Hera máslová příchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo polovinu vanilkového lusku
  • 60 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • citronová kůra z jednoho citronu

Krém:

  • 250 g tuku Hera máslová příchuť
  • 190 g moučkového cukru
  • 50 ml mléka
  • 180 g hořké čokolády 70 %
  • 100 ml smetany 33 %
  • 100 g medového müsli s mandlemi

Postup:

Předehřejeme troubu na 175 ˚C. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšleháme. Pokud se lepí na stěny, tak stíráme gumovou stěrkou. Přidáme krupicový cukr a šleháme do hladké pěny, opět stíráme kraje, aby bylo těsto rovnoměrně propracované. Přidáme postupně vejce a vanilku. Prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl. Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin včetně citronové kůry. Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky.

Pečeme 17 - 20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle, pokud se nelepí, je upečeno.

Na krém si vyšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Na jednu stranu šlehací mísy vložíme tuk Hera a na druhou stranu přisypeme moučkový cukr, který zalijeme vlažným mlékem, cukr s mlékem zamícháme a celé šleháme do pěny. Kousky čokolády se smetanou rozmícháme nad sporákem do hladké hmoty a vychladlou přimícháme do krému, na závěr přimícháme müsli. Necháme v lednici chvíli zchladit a můžeme zdobit - pomocí polévkové lžíce nanášíme na cupcakes.

Více informací na www.pecenijeradost.cz 

Reklama