Vaření

Tak trochu jiná velikonoční pomlázka - recept na Mandlové cupcakes s kuřátky

Velikonoční vajíčka jsou sice klasickou velikonoční pomlázkou, nemyslíte ale, že je na čase koledníky odměnit něčím novým? Jsou to přece právě koledníci, díky kterým zůstáváme celý rok krásné a svěží. A to si zaslouží pořádnou odměnu. Upusťte do velikonoční klasiky a zkuste velikonoční koledníky obdařit něčím novým, než tradičními vejci. Upečte jim velikonoční cupcakes.

Stejně jako při barvení a zdobení vajec dávají cupcakes velký prostor k využití vaší fantazie. Nejde o žádný velký dezert, jejich pečení vám nezabere o moc víc času než barvení a zdobení vajíček.  Při jejich přípravě můžete experimentovat s jejich příchutěmi - náplní, polevou a zdobením. Díky své velikosti jsou cupcaky krásně propečené a nemůže se vám stát, že je část dortíku spálená nebo naopak nedopečená. Pečení vám navíc ještě usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který se báječně hodí nejen do korpusu, ale také do krémů různých příchutí. Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Po vyndání z ledničky rovnou tvoříte.

cupcake

Mandlové cupcakes s kuřátky

Na cca 12 cupcakes

Těsto:

  • 113 g Hera máslová příchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 60 ml mléka
  • 195 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • 50 g opražených mandlových lupínků
  • ½ lžičky mandlového extraktu

Krém:

  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 190 g moučkového cukru
  • 50 ml mléka
  • ½ lžičky mandlového extraktu
  • 75 g bílé čokolády
  • 30 ml smetany 33 %

Postup:

Předehřejeme si troubu na 175 ˚C. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme s krupicovým cukrem do hladké pěny. Přidáme postupně vejce a mandlový extrakt. V další misce si prosajeme mouku, kypřící prášek a sůl. Do vyšlehané pěny přisypeme polovinu moučné směsi a mléko. Krátce prošleháme. Dosypeme zbytek sypkých surovin a mandlové lupínky, které jsme si předem opražili. Na závěr důkladně prošleháme. Připravené těsto rovnoměrně rozdělíme do formy na muffiny, vyložené papírovými košíčky. Pečeme 17 - 20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle, pokud se nelepí, je upečeno.

Postup krém:

Na krém si vyšleháme změklý tuk Hera máslová příchuť s moučkovým cukrem do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umístíme do jedné části tuk Hera máslová příchuť a do druhé nasypeme moučkový cukr, který zalijeme a promícháme s vlažným mlékem. Poté začneme vše šlehat do hladké pěny. Smetanu s kousky čokolády rozpustíme v kastrůlku, dokud nám nevznikne hladká hmota. Pak necháme vychladnout. Nakonec do krému přidáme vychladlou čokoládu a mandlový extrakt. Důkladně vše promícháme. Necháme chvíli zchladit v lednici a můžeme zdobit.

Tip: Místo mandlového extraktu, použit likér Amaretto - 3 kávové lžičky na krém i těsto.

Na zdobení použijeme mandle v čokoládě nebo jogurtu. Z želé bonbonů si vykrojíme zobáčky a křídla, pomocí rozpuštěné čokolády je přilepíme k mandlím. Takto připravené mandle vložíme do hnízd a nakonec z tmavé čokolády uděláme oči. Celé necháme ještě pár minut zatuhnout na chladném místě.

Více informací na www.pecenijeradost.cz

   
08.03.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme