Vaření

Tak trochu jiná velikonoční pomlázka - recept na Bezlepkové jarní cupcaky s fialkami

Velikonoční vajíčka jsou sice klasickou velikonoční pomlázkou, nemyslíte ale, že je na čase koledníky odměnit něčím novým? Jsou to přece právě koledníci, díky kterým zůstáváme celý rok krásné a svěží. A to si zaslouží pořádnou odměnu. Upusťte do velikonoční klasiky a zkuste velikonoční koledníky obdařit něčím novým, než tradičními vejci. Upečte jim velikonoční cupcakes.

Stejně jako při barvení a zdobení vajec dávají cupcakes velký prostor k využití vaší fantazie. Nejde o žádný velký dezert, jejich pečení vám nezabere o moc víc času než barvení a zdobení vajíček.  Při jejich přípravě můžete experimentovat s jejich příchutěmi - náplní, polevou a zdobením. Díky své velikosti jsou cupcaky krásně propečené a nemůže se vám stát, že je část dortíku spálená nebo naopak nedopečená. Pečení vám navíc ještě usnadní rostlinný tuk Hera máslová příchuť, který se báječně hodí nejen do korpusu, ale také do krémů různých příchutí. Práce s rostlinným tukem Hera máslová příchuť je navíc opravdu rychlá. Po vyndání z ledničky rovnou tvoříte.

Hera

Bezlepkové jarní cupcaky s fialkami

Těsto:

  • 125 g Hery máslová příchuť
  • 3 vejce
  • 100 g najemno nastrouhané mrkve
  • 180 g bezlepkových ovesných vloček
  • 80 g třtinového cukru
  • ½ sáčku prášku do pečiva

Krém:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 150 g třtinového cukru
  • Fialkové aroma
  • Fialky nebo jiné jedlé květiny na ozdobu

Postup:

Heru rozpusťte. V míse robota vyšlehejte spolu s vejci a cukrem do hladké směsi. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev.

Polovinu ovesných vloček rozmixujte na jemnou směs. Pomůže vám s tím kvalitní mixér. Druhou polovinu vloček nechejte vcelku. Obojí vločky smíchejte a přimíchejte k nim také prášek do pečiva.

Obě připravené části spojte v jedno těsto. Rozdělte do papírových formiček na cupcaky. Z tohoto množství těsta připravíte 12 kousků.

Pečte na 170 °C, 30 minut.

Po upečení nechejte vychladnout.

Třtinový cukr na krém rozmixujte v kvalitním mixéru, aby byl jemný jako cukr moučkový. Vyšlehejte se změklým tukem. Přidejte tvaroh. Pokud seženete fialkové aroma, přidejte pár kapek.

Krémem ozdobte vychlazené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlou květinou – ideálně fialkou.

Více informací na www.pecenijeradost.cz

   
22.03.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme