Reklama

Wafle, míchaná vajíčka, francouzský toust nebo ovesná kaše. Taková snídaňová klasika. Ale co takhle zkusit něco nového? Třeba risoto, které vás „nakopne“ a dodá energii na celé dopoledne.

Snídaně šampionů. Tak by se mohlo této pochoutce klidně říkat. Jak na to?

  • 3 hrnky slepičího vývaru
  • 1 hrnek risoto rýže (arborio)
  • ½ hrnku suchého bílého vína (není ale nutné)
  • 1 menší šalotka
  • ½ hrnku parmesánu
  • 2 – 4 plátky libové slaniny
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

ryze

Shuttestock

Vařte pozvolna rýži s olivovým olejem. Mezitím orestujte na pánvi nasekanou šalotku, zhruba 1–2 minuty. Přidejte uvařenou rýži a opékejte na pánvi další dvě minuty. Přidejte víno a promíchejte. Vařte dalších 20 minut, dokud nebude risoto „al dente“. Poté přidejte máslo a nastrouhaný sýr.

Nakonec servírujte s volskými oky nebo zastřenými vejci a opečenou slaninou.