Vaření

Ta pravá klobása na gril

K rozpálenému létu patří i rozpálený gril. Kromě kvalitního masa se na něj skvěle hodí i klobásy. Vyzkoušet můžete každý den jinou: od klasické vepřové až po telecí nebo jehněčí. Zajděte je koupit do Globusu, tam máte každý den jistotu čerstvosti a vysoké kvality.

Ačkoli jsou klobásy nenáročnou surovinou ke grilování, přes to je dobré držet se některých pravidel, aby byl chuťový zážitek co nejlepší. Tady jsou ty nejzásadnější:

Syrová nebo už hotová

Je rozdíl v tom, jestli grilujeme klobásu syrovou, nebo již tepelně zpracovanou, tedy už uzenou, nebo vařenou. A pozor, rozhodně neplatí, že tmavá je tepelně upravená a světlá je syrová.

 U prodejních pultů poznáte syrové klobásy tak, že bývají zpravidla velmi světlé, mají hladký povrch a jejich obsah je nepatrně viditelný přes tenké střívko.

Dalším rozdílem je přístup k jejich převozu a skladování před grilováním i v samotné úpravě na grilu. Pokud koupíte syrové, mějte je v chladničce. Díky tomu, že je maso v nich tepelně nezpracované, vyžadují i delší dobu grilování a řádnou tepelnou úpravu.

 Naopak hotové klobásy nejsou tolik citlivé na převoz ani podmínky skladování a ogrilované do křupava jsou za chvilku.

klobása

Syrová telecí klobása Globus

Trampské cigáro Globus

Trampské cigáro Globus

Rozhoduje kvalita

Kvalitu se nevyplatí podceňovat. U klobás by vás mělo zajímat zejména to, z jakého masa jsou vyrobeny. Můžete se držet také označení „bez lepku“ – znamená to, že produkt je vyroben pouze z masa a koření a neobsahuje žádné výrobu zlevňující látky. Všechny hypermarkety Globus provozují vlastní řeznictví, kde vám za kvalitu a čerstvost ručí. Každý den jim tam totiž prověření dodavatelé zaváží množství masa určené do výroby pouze pro daný den. To pak řezníci vlastnoručně zpracovávají a dle tradičních receptur vyrábí nejrůznější klobásy. Ty jsou vyráběny nejen z tradičního vepřového a hovězího, ale i z méně obvyklých druhů masa, jako je telecí nebo jehněčí. Dle denní nabídky vašeho Řeznictví Globus si vyberte pokaždé jinou a postupně je můžete ochutnat všechny.

Jehněčí klobása Globus

Jehněčí klobása Globus

U grilu s rozvahou

Pokud grilujete klobásy, není nic lepšího, než první zakousnutí: dobře ogrilované střívko křupne a na jazyku se vám rozvine masitá chuť. Víte, jak na to?

  • Zakupte kvalitní syrové klobásy.
  • Před grilováním je vytáhněte z lednice o pár minut dříve. Na gril by měl jít v pokojové teplotě.
  • Klobásy na gril nenařezávejte. Byly by vysušené a ztratily by na chutnosti.
  • Zlatavá barvy a křupavé kůrčičky docílíte vhodným místem na grilu. Nikde je nedávejte na přímý žár – budou rychle černé a uvnitř nedodělané. Vyberte pro mě místečko s nižším žárem a postupně je na grilu propékejte. Na nejvyšší žár je přemístěte na posledních pár minut, tím získají křupavou kůrčičku.
  • Z grilu je sundávejte pomocí grilovacích kleští. Nikdy do nich nepíchejte vidličkou.

www.globus.cz

   
30.06.2016 - Grilování - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [10] janavys [*]

    Originální Norimberská nemá chybu.Sml22

    superkarma: 1 30.06.2016, 22:16:34
  2. [9] iřka [*]

    gerda — #1 Sml67

    superkarma: 0 30.06.2016, 18:21:04
  3. avatar
    [8] gerda [*]

    Delli2 — #7Dobrý argument - to je potom zdravé i kouření, pokud je pod širou oblohouSml52Sml52Sml52

    superkarma: 1 30.06.2016, 18:06:22
  4. avatar
    [7] Delli2 [*]

    Náhodou, grilování je zdravé.....jste na vzduchu, víno k tomu je zdravé.....

    1. na komentář reaguje gerda — #8
    superkarma: 0 30.06.2016, 17:35:02
  5. [6] bobani [*]

    výborná je vinná klobása na pánvi

    superkarma: 0 30.06.2016, 14:24:42
  6. avatar
    [5] gerda [*]

    kobližka — #3No dyť! Přesně to si myslím. Jakoby se v létě nic jiného nemělo jíst. Grilmánie, grilování, všichni grilujou jak pominutíSml30. Z nejvyspělejších zemí i k nám po revoluci dorazila grilová osvěta, hosana!Sml36

    superkarma: 0 30.06.2016, 13:55:45
  7. [4] Andreadornova [*]

    V globusu kupujeme na gril

    superkarma: 0 30.06.2016, 13:04:07
  8. avatar
    [3] kobližka [*]

    V dnešní době se strašně moc griluje...nevím,zdá se mi,že to ani není zdravé.Tolik uzenin a masa a všechno na ohni.Nebo na grilu.Reklama a různé články k tomu přímo vybízejí,ale já bych s tím šetřila jako s šafránem Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    superkarma: 0 30.06.2016, 13:02:12
  9. [2] kolčavka [*]

    Klobásy z Globusu jsou Sml67 ale i maso!!!!

    Těším se na grilováníSml59

    superkarma: 0 30.06.2016, 10:51:28
  10. avatar
    [1] gerda [*]

    Klobásy chutnají, grilované ještě víc. Já bych teda nechtěla kazit legraci, ale od revoluce u nás 3x stoupl výskyt rakoviny tlustého střeva. Lidi moc neuvažují a když na ně ze všech stran útočí grilování, tak holt grilují a grilují co to dáSml30. Já si taky ráda pochutnám - zvlášť na globusáckých výrobcích - opravdu je mají špičkové - ale možná by se mělo trošku upozornit na to, že jenom pestrá strava je prospěšnáSml58.

    1. na komentář reaguje iřka — #9
    superkarma: 0 30.06.2016, 08:21:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme