Quiche je slaný koláč s lahodným sýrem, pokud milujete výrazné sýry, tento s recept s Romadurem si oblíbíte. Přečtěte si a vyzkoušejte s námi tento skvělý recept. 

Sýrový quiche s Romadurem

Ingredience na těsto:

  • 170 g hladké mouky
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • 100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
  • 50 g nastrouhaného Primatoru
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli

Ingredience na omáčku:

  • drcená rajčata
  • menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a chilli dle chuti
  • lžíce olivového oleje

Ingredience na náplň:

  • 2 balíčky Romaduru od Madety (příchuť dle libosti)
  • rajčata
  • Oregano
  • libová anglická slanina

Postup:

Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijeme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme je hodinu odpočívat v lednici.

Na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek, přidáme drcená rajčata a dosolíme a okořeníme dle chuti.

Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme jej při 180 stupních Celsia cca 8 minut.

Na teplý korpus naneseme omáčku, kterou poklademe anglickou slaninou. Na slaninu rozprostřeme na „plátky“ pokrájený Romadur, poklademe nedbale čerstvými rajčaty, okořeníme oreganem a pečeme znovu při stejné teplotě cca 15 minut.


Inspiraci najdete na www.madeta.cz.

Přečtěte si také:

Vyzkoušeno: „Lahůdkové“ sklenice s vanilkovým krémem

Vyzkoušeno: Muffiny s borůvkami

Vyzkoušeno: Sýrový quiche s hruškou

Reklama